A 29er osztály számára a bajnoksággal együtt Európa Kupa fordulót is tartanak a BYC rendezésében Balatonfüreden, ez a kupasorozat utolsó előtti versenye. A záróesemény októberben lesz a Garda tavon. Van kinek szorítanunk: a füredi forduló előtt lány párosunk, Kis-Szölgyémi Luca és Ugron Hanga (Kereked) az 5. helyen áll, U17-es fiú kettősünk, Kis-Szölgyémi Soma és Juhász Sámuel (Kereked) pedig korosztályában vezet. Nem véletlenül, hiszen a nyáron, a spanyolországi El Balísban U17 világbajnokok lettek, és a továbbiakban is tartják  remek formájukat.

Eddig a hazaiakon kívül cseh, olasz, ír és szlovák párosok neveztek, pillanatnyilag 35 hajó szerepel a nevezési listán. Füreden 14 futamot terveznek rövid, pörgős, 30 percesre tervezett virslipályákon.

Balatonföldvár, a Spartacus Vitorlás Egylet a Dragon és a Folkboat osztály országos bajnokságának ad otthont. 10 futamosra írták ki a versenyt, up&down pályán, felül terelőbójával, alul kapuval.

Az időjárás előrejelzés kedvező a hosszú hétvégére: csütörtökön északias szelekre lehet még számítani, pénteken várható némi elbizonytalanodás, de szombaton és vasárnap viszonylag stabil délnyugatiban bízhatunk.