Ez annak is köszönhető, hogy a COVID világjárvány visszaszorulás következtében csapatink össze tudták szervezni a hajóink sikeres és élvezetes megvitorlázásához szükséges, általában 7-8 főt kitevő legénységét és a hajók karbantartására is kellően komolyan hangsúlyt fektettek.

A választott versenyeken az élmezőnyben végeztünk, de egymás közt is nagyon szoros csatákat vívtunk. Minden ranglista versenyünkön bőven túlteljesítettük az osztályban való értékeléshez szükséges létszámot, amelyért köszönetet mondok a 370-es kapitányoknak, hiszen versenyezni egymás ellen osztályban a legjobb, az viszont nem lehetséges a csapatok nélkül. Két nagy versenyünk: a Kékszalag és az OB is jól sikerült. Az idei Kékszalagon, mint minden résztvevő hajóhoz kegyes volt az időjárás és csak Kenese és Keszthely okozott némi extra izgalmat és kihívást. Országos bajnokságunk szervezését 2022-ben a Magyar Vitorlás Szövetségre bíztuk. Helyszínt az új Kékszalag PORT kikötő adta, amely még nem volt teljesen kész ugyan, de így is tökéletesen megfelelt. Az időjárás is kegyes volt hozzánk, így 9 futamot sikerült megrendezni a rajthoz álló 12 egységnek.

A futamokat az érdeklődők a bajnokságok tekintetében itthon egyedinek számító online élő közvetítéssel követhették nyomon. A jól sikerült vízi és parti rendezvények megszervezéséért külön köszönet Holczhauser Andrásnak és csapatának. Végezetül, új osztálykapitányként bízom benne, hogy a 2023-as szezonban is hasonlóan nagy lesz osztályunk aktivitása és élvezetes fair versenyeket fogunk vívni egymással.

Bernula János

Osztálykapitány

Fotó: Mag Andrea