A versenykiírásban szerepelnek a legfontosabbak, egyebek mellett a nevezésre, a hajóregisztrációra vonatkozó információk. 

Európa legrégebbi és leghosszabb tókerülő versenyére, az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjra online módon és a helyszínen is lehet nevezni. 

  • Az MVSZ 2023. évre érvényes versenyengedéllyel rendelkező sportoló a VIHAR rendszeren keresztül nevezhetnek: https://vihar.hunsail.hu
  • A helyszíni nevezés július 5-én szerdán 11:00 és 20:00 között a Kékszalag PORT-ban, a konferencia teremben lesz (LUA EVENTS, 8230 Balatonfüred, Anna sétány 7.).
  • A külföldi versenyzők (akik az adott ország nemzeti hatósága által elismert valamely klubhoz vagy szervezethez tartoznak, és ezt igazolják) előzetes jelentkezése a nevezési lap kitöltésével és a hunsail@hunsail.hu e-mail címre való elküldésével lehetséges.
  • A versenyen indulhatnak az úgynevezett rajtengedélyes sportolók. A hajó tulajdonosa vagy felelős személye meghívhat a versenyre versenyengedéllyel nem rendelkező vendéget vagy vendégeket is, az előírt minimális versenyzői létszámon felül, de a hajólevélben szereplő maximális befogadó létszámot meg nem haladva. A verseny értékelésekor a versenyhajón résztvevő rajtengedélyes legénység „RE” megjelöléssel szerepel az eredménylistán. 

A nevezési díjak a következők:

  • felnőtt versenyző: 17 000 forint / fő
  • ifjúsági versenyző: 8 500 forint / fő 
  • serdülő versenyző: ingyenesen vehet részt a versenyen
  • rajtengedélyes versenyző: 34 000 forint / fő

Nagyon fontos, hogy (2023-tól minden hajót regisztrálni kell a VIHAR rendszerben. Az ehhez szükséges felhasználói segédlet elérhető a hunsail.hu oldalon a VIHAR kisokosbanA regisztráció határideje: 2023.06.30. 20:00 óra (a Fehér Szalag nevezési határideje).

Az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj esetében a figyelmeztető jelzés időpontja július 6. 8:50. Így a rajt várható időpontja 9 óra.

A limitidő 2023. július 8-án 9 óra, az esetleges halasztott rajt esetén a rajtot követő 48 óra. Az eddig az időpontig be nem érkezett hajókat a versenyrendezőség célba nem ért hajóként – pontszámítási rövidítés: DNF – értékeli.

Az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj versenykiírása itt található, emellett elérhető a verseny ONLINE HIRDETŐTÁBLÁJÁN is, amely ide kattintva nyílik meg

Fotó: Tumbász Hédi / MVSZ