Kalózozni most is menő. Ha száz hajó nem is jön össze a versenyeken, mégis a Kalóz egyike a legnépszerűbb, legnépesebb hajóosztályainknak. Sajnos kevés klasszikus fahajóval találkozhatunk, de a modern, duplafenekű visszaállítható versenyhajók is nagy népszerűségnek örvendenek. Mint nemzeti verseny hajóosztály máig igen népszerű, elsősorban a felnőttek körében. Jelenleg több mint 50 korszerű hajó vesz részt a magyar versenyeken. A Kalóz Magyar Bajnokság résztvevőinek fele nyert már vitorlázásban bajnoki címet. Vannak közöttük olimpikonok, Kékszalag győztesek. Több Világ- és Európa bajnok vitorlázó számára is presztízs értékű a Magyar Bajnokságon való részvétel, de nyert itt bajnokságot America’s Cup résztvevő is. Elmondhatjuk, hogy a Kalóz Bajnokságon induló versenyzők a sportágban a legmagasabb színvonalat képviselik. A mintegy 400 hajóegységet számláló német flotta után a második legnagyobb mezőny Magyarországon versenyez.

A magyar Kalóz hajóosztály éves programjában már márciusban szerepel egy tengeri edzőtábor és áprilistól megindulnak a versenyek. Az év kimagasló eseménye a tavalyi sikeres Junior Európabajnokság után szintén Csopakon megrendezésre kerülő szeptemberi EUROSAF Kalóz Európabajnokság lesz.

Egy hajóosztály sikere mögött nem elég az érzelmi kötődés. Elengedhetetlen a támogatók aktív segítsége, kreatív hozzáállása. A hazai gyakorlat megrekedt a brandingelt trikó, sapka, kulacs tárgyi emlékszórás szintjén. Szekrényt lehet rekeszteni a soha fel nem vett, egyre műszálasabb holmikkal. Mikor jut már eszébe valakinek, hogy egységes profi felszerelésekre váltható bónt osszanak, amit kedvezményesen valódi, használható hajós ruházatra lehetne felhasználni?

Az osztály hű támogatója a Festina Watches az EB-re igazán ütős holmival rukkolt elő. A győztesek különleges, kifejezetten az Európa Bajnokságra készült, sorszámozott, limitált szériás órákkal gazdagodnak majd. Az se búslakodjon aki netán lemarad a dobogóról, mert 50 db megvásárolható példány is elérhetővé válik.


Ha nem vagytok biztosak abban, hogy dobogóra kerültök a verseny végén, akkor sem kell aggódni, hiszen meg is tudjátok vásárolni ezeket az órákat.
Jelenleg előrendeléseket lehet leadni, a https://festinagroup.hu/pirat-ech-2023 honlapon található űrlap kitöltése és elküldése útján, és majd az EB alatt adjuk át a megrendelt órákat.

A logózott, díszdobozos PIRAT ECH óra ára 85.000,- Ft / db
Az órákat a megrendelések sorrendjében a készlet erejéig tudjuk biztosítani.

Fotó: Szűcs Ábel