A versenyre a Kalóz osztályok versenyzői nevezhetnek, de a bajnokság külföldi hajóegységek számára is nyitott. A MVSZ versenyengedéllyel rendelkező Kalóz versenyzőknek a VIHAR rendszerben legkésőbb 2023. július 25-én 17 óráig kell leadniuk a nevezésüket. Azon nevezések, melyeket a VIHAR rendszerben online véglegesítettek vagy külföldi hajóegységek esetén e-mail útján teljeskörűen megküldtek az info@balatoniyachtclub.hu címre és a nevezési díjat kiegyenlítették, érvényesek.

A nevezési csomagokat a Balatoni Yacht Club (8226 Alsóörs, Vasút utca 5.) klubházában működő helyszíni versenyirodán 2023. július 25-én 18.00-20.00 között vagy 2023.július 26-án 08.00-08.30 között lehet átvenni. 

A versenyrendezőség összesen 12 futam megrendezését tervezi: szerdán, csütörtökön, pénteken és szombaton egyaránt 3 futam van kiírva. A vasárnap tartaléknap. Amennyiben elmaradás van a versenyprogramban, egy versenynapon 4 futam is rendezhető. Ha pedig július 29-ig nincs meg legalább 4 érvényes futam, a tartaléknap is igénybe lesz véve. Az utolsó versenynapon 15.00 óra után nem fognak figyelmeztető jelzést adni. A díjkiosztó ünnepség időpontját a Versenyrendezőség a Hivatalos Hirdetőtáblán közli, a teljesített futamok és a tartaléknap esetleges igénybe vétele alapján.

További részletes információk a versenykiírásban itt, valamint a Balatoni Yacht Club alábbi elérthetőségein találhatóak: 

oldalán, itt találhatóak. 

Fotó: Magyar Kalóz Osztályszövetség / Pirat.hu