Óriási csatában, a világbajnokság utolsó előtti napján vette át a vezetést a női kategóriában Fehér Boróka és Fehér Szonja, és az utolsó versenynapon sem remegett meg a kezük, megtartották elsőségüket. A tavalyi ifjúsági világbajnokság bronzérmes párosa, a 2023-as Az év ifjúsági vitorlázója címet elért csapat ismét bebizonyította, stabil a helyük a világ legjobbjai között.

Juhász Emília és Lacza Boróka a női párosok versenyében tizedik lett.

11. lett (abszolútban 12.) a Kis-Szölgyémi Soma – Juhász András páros. Szép teljesítmény volt már az arany csoportban, a döntők során elért 3. futameredményük. Csekovszky Mór és Zarándy Martin ugyancsak a fiú párosok között a 25. helyen végzett.

Az ezüst csoportban, az abszolút verseny 55. helyén zárt Lange Péter és Lange Richárd, a 258 hajós mezőny első negyedében fejezték be a versenyt.

A fehér csoportban, a 239. helyen zárta a világbajnokságot a Gulyás Bálint – Feith Máté páros.

Bonyolultak voltak a szélviszonyok a dániai világbajnokságon, az első napon zivatarfront miatt halasztották a rajtot, majd volt a part felől fújó, illetve a víz felől érkező frissebb szél, eső, de a döntők napjaira szép napsütés és túlnyomórészt gyenge, trükkös szél volt a jellemző.

Eredmények: https://filedn.com/lp10qwAOmmwFb3gmBWF0wyf/29erW/2024/29erWorlds2024.htm