Mozzarella CapreseBella és a Mozarella.

Ha rá gondolok máris eszembe jutnak a kellemes emlékek és elfog a bizsergés.

Egy hétig hajóztunk vele és többször ettük is ezt az ételt, csendben nézve a Naplementét.

Elkészítéséhez nem kell szakértelem, vagy nagy kulináris hókusz-pókusz, csupán pár egyszerű nyersanyag kiválasztásánál kell, hogy az ösztöneinkre hallgassunk.

Vegyünk a sarki zöldségesnél, vagy a helyi piacon 6-8 szép, kissé ruganyos paradicsomot, ami helyi termelőtől származik. Tartózkodjunk azoktól a termékektől amiket a világ másik végéről utaztatták ide, hogy az „akció" felirat alatt egy hipermarket polcáról kosarunkban egyenesen a pénztárig tolhassuk, ezt az optikailag kívánatos, de ízében, illatában kihívásokkal küszködő zöldség-félét.

Ha jó a paradicsomot akarod választani, akkor közelről szagold meg, finoman dörzsöld meg a szárát , és érezni fogod a csípős frissességet és az aromáját. Tudni fogod.

Bivalytejből készült mozzarella sajt, friss pattanós bazsalikom levél, és a folyékony Napfény, az olivaolaj, ami szükséges hozzá.

Ha teljesen a természet íze az, amire vágyunk, akkor a genovai pesto koronázza meg a fent említett élelemiszerek zamatát.

Mozzarella CapreseÉrdemes egy éjszakát pihentetni a szeletelt sajtot a pesto-ban. A paradicsommal rétegezve, kis sonkával, csírával, friss pirítóssal vagy olivás rozskenyérrel egyszerű és fenséges vacsorát varázsolhatunk, pár perc alatt.

Az oliva olajjal locsoljuk gazdagon, mert abból soha nem lehet túl sokat fogyasztani.

Bőven folyhat rá az olaj, mint ahogy egy igazi és utolsó porcikájáig nő után vágyakozik az ember.

Mindenkinek ajánlom, hogy élettel és fénnyel töltse fel, úgy ahogy csak egy igazi nő tud.


Mozzarella Caprese, alla Bella.

Jó étvágyat!

 

Jóízű üdvözlettel:

Kocsis Bálint
konyhafőnök
www.bfyc.hu

Kocsis Bálint