A hatalmas kéttörzsű hajók már az idei Kékszalagon is megjelentek, sebességükkel még gyenge szélben is letették névjegyüket, de itt egymás ellen versenyezve különleges élményt ígértek.

A helyszín festői, a hangulat kitűnő, a versenyzők profik. A magyar csapat -Team Nokia Hungary- célja, hogy helyt álljon a világ legjobbjai között, olyan hírességek ellenében mint Mitch Booth, Shirley Robertson, és az egymás ellen is küzdő Hagara testvérpár.

Nagyon drukkoltam a csapatunknak, és bíztam a Kékszalag győztes Roland Gaebler tudásában, aki szemmel láthatóan jól összerázódott a - szerencsére cseppet sem megilletődött - magyar fiúkkal.

Napi 3-4 futam a negyven fokos hőségben, egy törzsön, a szél sebességével suhanó hajók, a hálókon macskaügyességgel mozgó versenyzők, és a háttérben Piran középkori városerődje egy laikus számára is felejthetetlen látványosság. A Team Nokia ígéretes teljesítményt nyújt. Nemegyszer a középmezőnyben is feltűnnek, nem kis meglepetést okozva ezzel.

EAzt hiszem jó szelet fogtunk ki - átvitt értelemben is. A verseny helyszínén a szakmai befektetők előtt sem okozott csalódást a szereplésünk. A franciák egyik szponzora, a magyar Petrás István figyelmét sem kerülte el a magyar egység szereplése. Egy elejtett mondatából arra következtethettem, hogy nem csupán drukkolt a csapatnak, de valamilyen jövőbeli együttműködésre is nyitott: "A részvétel legalább annyira fontos, mint az eredmény - együtt megcsináljuk.." Jó volt ezt hallani, kellenek a biztatások! Hajrá magyarok!

Váry Eli

Fotók: Crt Slavec/OCEAN RACING CLUB

 

Váry Eli