Tolnai Tímea, Lázár Csaba
Tolnai Tímea, Lázár Csaba

Balatoni túravitorlázás a Porthole-nak is szívügye, nem beszélve az aktív FaceBook jelenlétről. Nem volt kérdés, felkerestük Lázár Csabát és Tolnai Tímeát, hogy elbeszélgessünk velük a túravitorlázók közösségéről.
 
Porthole: Hogy jött az ötlet, meséljetek róla.
 
Csaba: Abban a szerencsében van részünk, hogy április elejétől egészen a szezon zárásig, november végéig lent élünk vitorlás hajónkon a Rock Staron, ahol fantasztikus élményeket éltünk át. És most a tél beköszöntével nagyon hiányzik az érzés, ahogy a szél belekapaszkodik a vitorlába, és ahogy a kishajó szeli a habokat.
 
Timi: A Facebook-on elkezdtem szerkeszteni szezon végén a Gardazzurra csapat oldalát, amit nagyon sokan kedvelnek. Párom is a csapat tagja, s egyik nap, mikor éppen a legfrissebb hozzászólásokat olvastuk, jött az ötlet, hogy jó lenne egy oldal, ahol tovább tudnánk élni a kikötői életet. És abban a pillanatban nagyon elkezdtek hiányozni a hajóstársak. Így létrehoztunk egy internetes kikötőt, Balatoni Túravitorlázók Közössége néven a Facebookon.
 
Porthole: Mi a célotok az oldallal?
 
Csaba: Szeretnénk egy igazi túrahajós közösséget létrehozni. Egy ilyen közösségben öröm megosztani a nyári élményeket. S ha a sors úgy hozza, hogy ezek az élmények közösek annál szebb talán nincs.
 
Timi: Minden hajós szereti a hajóját és méltán büszke rá. Szeretnénk ha minél többen ismernénk egymást, és minél többen mehetnének be egy kikötőbe túráik során, hogy ott ismerősökkel találkozhassanak.
 
Porthole: És milyen a fogadtatás?
 
Csaba: Fantasztikusak a vitorlázók. Alig telt el pár nap, és sorra csatlakoznak az oldalhoz, töltik fel a képeket.
 
Timi: Valóban, a túravitorlázók fantasztikusak. Imádják a természetet, és a kalandokat. És nagyon jók a visszajelzések. Még csak most indult az oldal, de már 50 felett vannak azok, akik csatlakoztak, s akikkel együtt építjük a portált.
 
Porthole: Mik a tervek a jövőre?
 
Csaba: Nagyon sok szeretettel várunk mindenkit, aki szeretné a téli hónapokban megosztani élményeit, fotóit, videóit a hajóstársakkal.
 
Timi: Természetesen folytatjuk tovább a kikötő építését, segítünk a csatlakozóknak a képek és a videók feltöltésében, a saját hajónévre szóló mappák elkészítésében
 
Porthole: Tehát mit csináljanak azok akik csatlakozni szeretnének?
 
Csaba és Timi: Először is keressék meg a Facebook-on a Balatoni Túravitorlázók Közössége oldalt. Majd ez után a lap tetején nyomjanak egy “tetsziket”, s töltsék fel a fényképek fül megnyomása után kedvenc képeiket. Mindenképpen szeretnénk minden hajónak külön mappát készíteni. A részletekről a lap bal oldalán található információ. Sok szeretettel várunk minden Balatoni Túravitorlázót!


Köszönjük, és sok síkert kívánunk!
Porthole pedig folyamatosan beszámol a túravitorlázók életéről, történeteiről.

 


Szutor Ferenc