A hat ország 183 versenyzőjét felsorakoztató regattán, - mely nem csupán mieinknek, hanem a szlovén és horvát gyerekek számára is kvalifikációs regatta volt - népes magyar küldöttség, 26 fiatal magyar optimistes versengett egymással és külföldi ellenfeleivel. Sajnos az időjárás és a nem éppen zökkenőmentesen működő versenyrendezés következtében csupán két érvényes futamot sikerült abszolválni három nap alatt, ám igen szép hazai eredménnyel, ugyanis a végső győzelmet a Balatonfüredi Yacht Club tehetséges versenyzője, Vadnai Jonatán szerezte meg.

 

Joni remekül kezdett, hiszen egyből futamgyőzelemmel nyitott a regatta első futamán, melyre a pénteki egész napos halasztást követően szombaton, 6 csomós gyenge szélben került sor, melyet csupán egyetlen futam követett még a záró napon remek, 15-16 csomós ÉK-i szélben. Noha a vasárnap remek időjárási viszonyok között vette kezdetét, ám a helyiek jelezték, hogy a kiváló szél az idő múlásával előre láthatóan veszíteni fog erejéből, ami az első futam után be is következett, sőt teljesen leállt, így a további futamokat sajnos nem sikerült érvényesíteni. Joni ezúttal másodikként szelte át a célvonalat, így magabiztosan szerezte meg az összetett győzelmet a horvát Duje Frzop és Mateo Pavincic előtt. A többiek ezúttal kissé lemaradtak Jonitól, s a következő legeredményesebb magyar versenyző, Szilasi Fábián a 23., legeredményesebb leány versenyzőnk pedig a 30. helyen zárta az év első válogató versenyét.

 

Optimisteseink nem sokat pihenhetnek, hiszen április közepén négy napos edzőtábort követően a Garda-tavon állnak rajthoz, majd újabb válogató versenyen vesznek részt, ezúttal már a Balatonon, Csopakon a május elsejei hosszú hétvégén.

Sok sikert fiúk és lányok!

Eszes Bernadett

Eszes Bernadett