Hazánkat igen fiatal, - az előző évi kiöregedések miatt - zömében ifjonc csapat képviselte. Két klubból, a Tihanyi Hajós Egyletből és a Balatonfüredi Yacht Clubból 7 magyar kettős utazott el a lengyelországi Poznán város melletti kis tóra Gerencsér Gergő és Csomai József vezetésével, hogy az idei évad első nagy nemzetközi viadalán megmérettessen.
A verseny három napja során változatos időjárási és szélviszonyok között 9 futamot sikerült lebonyolítani, így a két leggyengébb eredményüktől az összesített számítás során megszabadulhattak a fiatalok. Az első és utolsó versenynapon közepes erősségű nyugatias, míg szombaton gyengébb, délies szélben versenyeztek egyenletes teljesítményt nyújtva versenyzőink.
A helytállás ezúttal is remekül sikerült, ugyanis négy egységünk végzett a legjobb tíz között, sőt Borsos Gergely és Horváth Balázs a dobogóra is felállhatott, hiszen bronzéremmel tért haza. Gergő és Balázs végig remek teljesítményt nyújtott, három alkalommal is második helyen szelték át a célvonalat, valamit az első nap utolsó futamán nem is találtak legyőzőre, s szerezték meg a futamgyőzelmet. A serdülők versenyében is született magyar siker, az összetett lista 7. helyét megszerző Varró Gábor és Váradi Miklós jóvoltából, akik a fiataloknak járó ezüstöt zsebelték be.
A regatta továbbra is igen népszerű a gyermekek körében, hiszen a jó versenyzési lehetőségen kívül számos érdekes parti programmal, édességgel, finomsággal kedveskedett a rendezőség, s egyetlen versenyző sem maradt felejthetetlen élmény és ajándék nélkül.


 
Eredmények:

3. Borsos Gergely - Horváth Balázs (THE)
7. Varró Gábor - Váradi Miklós (BYC)
8. Kristóf Júlianna - Jeney Máté (BYC)  
9. Simó Márton - Rácz Bence (THE)
12. Polgár Lukács - Kanyicska Márk (THE)  
20. Rácz Levente - Kardos Szabolcs (THE)
23. Fabacsovics Márk -Németh Boldizsár (BYC)


Részletes eredménylista csatolva


Eszes Bernadett

Eszes Bernadett