két szalag

Mindkét évben elhatároztuk, hogy marha jót fogunk menni és nagyon jól fogjuk érezni magunkat. Ez utóbbi sikerült is, de a „jót menés" 2008-ban valahogy lemaradt... hogy is volt?  Itt elkezd hullámosan elmosódni a kép, így az okos olvasó tudja, hogy visszaemlékszünk...

2008. rajt

Bőszeles rajt. Elég jól eljövünk valahol félvízen. 3 perc után gyönyörűen felmegy a gennaker, szaladunk... De ügyesek vagyunk, koccintsunk!

2009. rajt

Bőszeles rajt. Elég jól eljövünk valahol félvízen. 3 perc után gyönyörűen felmegy a gennaker, szaladunk... De ügyesek vagyunk, de nézd, ott egy kicsit frissül, tisztázzuk csak magunkat, figyeld, nehogy ránk jöjjön az ott a bazi nagy vásznával, stb...!

2008. Kenese

Tuti első 100-ban vesszük a bóját... Genyó le, innentől krajcos... De ügyesek vagyunk, koccintsunk!

2009. Kenese

Tuti első 100-ban vesszük a bóját... Genyó le, innentől krajcos... De ügyesek vagyunk, no azé' csak figyeljünk, trimmeljünk, ügyeljünk a súlyelosztásra, stb...!

2008. Tihany

Szerintetek elég lesz a bor? Ááá, csak elég lesz... koccintsunk!

2009. Tihany

Jók vagyunk gyerekek, na, innen hosszú krajc végig... Há' figyeljünk... Meg lassan ehetnénk egy csokit...

2008. Keszthely

Nem tom, mi volt... Aludtam... Lassan felkel a nap...

2009. Keszthely

Élesen jövünk rá a bójára, tudjuk venni? tán tudjuk... készüljetek a genyóval, vesszük és egyből menjen fel! vesszük, topgénua sodor, genyó kirobban, már itt sem vagyunk... (nehéz manőver vót, mert a szemünkbe sütött a nap J)

2008. Tihany 2

Rohadt meleg van így délelőtt 11-kor... jó lenne egyet csobbanni... ááá, most nem kérek többet... de jókat röhögcséltünk egész délelőtt J

2009. Tihany 2

Az éjszakai rohanás után itt annyira nincs szél így éjfél után, gyerekek, nem bemenni a part alá, egy pisszenést, moccanást se, tök jó! a nagy ívben még van egy kis lepkefing, így előzünk meg vagy 25, tőlünk kb. 10 méterre dekkoló hajót... na jó, kuncogni szabad J

2008. befutó

Nna, ideértünk, koccintás, meleg van így délidőben... de azért meg kell mondani, jó kis buli volt... :D

2009. befutó

leáll, lepörög, sodor, fordul, lepörög, fordul, lepörög, fordul... és ez sokszor (anyád!!!). Csak befutunk. Benn vagyunk? Benn vagyunk... Na jó, gyerünk haza... és MOST koccintsunk!!!

...visszaúszik a kép a memoárjait író és visszaemlékező hajóshoz, amint két ujjal pötyög a laptopon. Költői... Szóval mi a tanulság? Jó érzés szempontjából semmi, az megvolt. Eredményesség szempontjából pedig egyszerűen ki kell vonnunk a piát a 2008. évi eredményből és megkapjuk a 2009. évit, azaz:

323. hely - alkohol (sok) = 41. hely

Szakonyi Csaba