Ezt a pillanatot mindig melegőzi egy kis várakozással teli aggodalmas feszültség, hiszen minden daruzás egy picit más. Nem csak az várja ezt a pillanatot, aki saját kezűleg csinosítgatja a becses vitorlását, hogy a nagy napon tökéletes legyen. Sokan nem tudnak személyesen jelen lenni amikor hajójuk először érinti a vizet a szezonban, de azért bennük is ott motoszkál az első találkozás pillanata, amikor kedvencük a saját kikötőhelyén várja őket.
 
 

Egy fahajónál különösen izgalmas, hogy adott szezonban hogyan is sikerül a daruzás. Kiderül mennyire volt lelkiismeretes a felkészítés meg persze az is, hogy milyen állapotban van a hajótest. Az idei tél különösen meleg volt, ami persze jót tesz a rezsinek és az egyre jobban északra húzódó mediterrán növényzetnek, viszont kifejezetten nem tesz jót a fahajóknak. 
 
 

De minden jó, ha a vége jó. A magabiztos kezek által irányított traveller daru, az imént még egy 40 láb fölötti motorost tartott a levegőben, most pedig szinte elveszik benne a 25 lábas vitorlás. Mindig elámulok, hogy mennyire sokoldalú ez a szerkezet a Marina Fűzfőben.
 
 
A víz szerényen folydogál palánkok között, de ez a dolga. Majd bedagad, reméljük. Addig is van hol hűteni a fröccsnek valót.
 
 
 
Bár az igazán elhivatottak már az első versenyeken is túl vannak, azért a kevésbé profik is készülhetnek lassan, hiszen május 17-én Füreden hivatalosan is megnyílik a vitorlás szezon!

A szezonnyitó versenykiírása ITT a pályarajz pedig ITT érhető el!

Szutor Ferenc