A verseny résztvevői: Minden, vitorlázást és társaságot kedvelő résztvevőt szeretettel várunk. A részvétel feltétele, hogy a legénység egy férfi és egy hölgy legyen, azonban bármelyikük kormányozhat. Vita esetén az erélyesebb személyiség dönt. Hajóról a résztvevőknek kell gondoskodniuk. Amatőr résztvevőket is szeretettel látunk!

Részletes felvilágosítás: Szentpéteri Ádám tel.: 06209422425 vagy szentpeteri@sbgk.hu.

A verseny főrendezője: Sipos Péter

A zsüri elnöke: Beliczay Márton (bár aki óv, az nem kap ajándékot)

Nevezés: Díja hajónként 8.000 - Ft., ideje és helye: 2015. július 25-én, reggel 830 és 930 között, a Kereked Vitorlás Klub vitorlástelepén. 930 után történő nevezés esetén 10 percenként 1 korsó sör a többletdíj. A nevezési díj magában foglalja a díjkiosztón két fő részére a vacsora díját is.

A verseny fővédnöke: Kereked Vitorlás Klub

Program: Az első rajt ideje július 25. 1100 . A verseny 3 futamos (kieső nélküli), a szélviszonyoktól függően a Kerekedi-öbölben elhelyezett rövid part-közeli pályán. A 2. és 3. futamot lehetőség szerint ráindítással tartjuk; a verseny mindenképpen úgy fejeződik be, hogy a Magyar Kalóz Bajnokság felmérését és nevezését ne zavarja.

Társasági élet: Tekintettel a Magyar Kalóz Bajnokság nevezési/felmérési idejére, díjkiosztóval egybekötött vacsora, mely a résztvevőknek ingyenes (már ha befizették a nevezési díjat). A díjkiosztó és evés-ivás időpontja július 25-én 1900, helyszíne a Kereked vitorlástelep. Hozzátartozók részére a diétás-kúra kb. 3.000.- Ft (önköltségi ár, mely a nevezéskor fizetendő).

Pálya: Parthoz közeli kismérető „virsli” pálya a cirkálószakasz kezdete alatt elhelyezett rajt- és célvonallal. A pálya teljesítése: Rajt – cirkáló – hátszél – cirkáló – hátszél (be- futó a 2. hátszél végén). A fenti pályától való eltérés jogát a versenyrendezőség fenn- tartja magának. Ebben az esetben a versenyzőket a futamok előtt külön tájékozatjuk.

Díjazás: A verseny valamennyi elrajtolt résztvevője kisebb-nagyobb tárgyjutalom- ban részesül, a végeredménytől függő választás lehetőségével. A legjobb páros elnyeri a 2015. évi Vegyespáros kupát.

Amennyiben az időjárás futamok megtartását nem teszi lehetővé, a díjkiosztást és evés-ivást mindenképpen megtartjuk; ebben az esetben a díjak kiosztásának sorrendjét sorsolással döntjük el. Kérjük a tisztelt Résztvevőket, hogy lehetőség szerint kísérő motorosról gondoskodjanak. A verseny rendezősége nem vállal felelősséget sem a versenyzők, sem a hajók versenyen való részvétele során bekövetkező baleset vagy anyagi kár vonatkozásában. Szélerősödés vagy viharveszély esetén - ha a versenyt nem szakítjuk félbe - a hajó legénysége dönt a kiállásról, vagy viseli a verseny folytatásának felelősségét. Minden résztvevő a saját felelősségére és veszélyére vitorlázik. Mindenkit szeretettel vár a Rendezőség

A Kalózbajnokság is Csopakon lesz, 2015. július 25-30-között. A versenykiírás ITT letölthető!