WinddanceTagjai, Péch Fanni és Héjj Eszter egyénileg kezdtek vitorlázni gyerekkorukban. Tavaly év vége felé, hosszú távú céljaik megvalósítása érdekében, nagyszerű párost alkotva kezdték megméretni magukat abban a kategóriában, ahonnan már csak egy lépés az olimpiai osztály, a 470-es. Rövid távú céljuk a magyar élmezőnyben vitorlázni, majd a legjobb női egységgé válni Magyarországon - a távolabbi az olimpiai kvóta.

Professzionális háttérmunka

A csapatvezetők idejében felismerték, hogy a tehetség mellé olyan hátteret kell biztosítani, hogy a versenyzők csak a felkészülésre koncentráljanak. Ezért a kitűnő magyar edzőkkel (Török Péter és Regős Attila) összehangoltan neves külföldi trénerek is foglalkoznak az ifjú versenyzőnőkkel. Riccardo de Felice olasz, valamint Dragan Gasic, szlovén származású, Olaszországban dolgozó edző is egyre nagyobb mértékben segíti a lányok felkészülését. A külföldi edzőknek köszönhetően a Winddance Sailing Team számos nemzetközi edzőtáborban vehet részt; keresett edzőpartnerré vált, valamint erős nemzetközi bajnokságokon kap lehetőséget megméretni magát. Ezáltal a lányok folyamatosan Európa élvonalában küzdhetnek álmaik megvalósításáért. Ennek köszönhetően a csapat már kiemelt támogatót is talált: a Pension Holding Zrt. - a magánnyugdíjpénztárra szakosodott vállalat - egyben új színfolt a vitorlázás támogatói között.

A szakember szemével

A csapat egyik magyar edzője, Regős Attila - Tihanyi Hajós Egylet (THE) - szerint annak ellenére, hogy kicsit későn kezdtek el foglalkozni ezzel a hajóosztállyal, már most észrevehető a lányokban rejlő potenciál. „Annak köszönhetően, hogy céltudatosan és keményen edzenek, már jöttek is az eredmények. A rangos Imperia Winter Regattán, életük második 420-as versenyén, egy tíz országból érkezett erős nemzetközi mezőnyben 43 egységből a 12. helyen végzett Fanni és Eszter. Igazi tengeri, szélsőséges körülmények között hozták ezt a kiemelkedő helyezést úgy, hogy végig kiegyensúlyozottan versenyeztek." - mondta Regős Attila, és hozzátette: „Ez a bajnokság fontos felkészülés volt a 2010-es versenyszezonra, melynek egyik fontos állomása lesz az isztambuli Volvo Youth Sailing ISAF Világbajnokság, valamint La Rochelle-ben a nyílt Európa bajnokság, ahol a legerősebb 110 egység áll majd rajthoz, hiszen ez a hajóosztály a 470-es, olimpiai kategória előszobája. Itt az aranycsoportba várom a Winddance Sailing Team-et."