A Kékszalag reggel 9-kor rajtol Balatonfüreden, a Nagymóló előtt – ez a partról is lenyűgöző látvány! Ezután azonban a hajók a verseny további részén eltűnnek a nézők szemei elől - azaz eltűnnének, ha nem lennénk itt mi, a Porthole-tól, hogy több platformon, többféle formában is közvetítsük a vízen zajló eseményeket!

Nézzük, hogyan!

A Porthole csapata a Kékszalag ideje alatt több helyszínen is megtalálható lesz, így elsőként adhatunk hírt a tókerülő fontos eseményeiről. A Porthole főoldalán már most is a Kékszalag van előtérben, később pedig élő hírfolyamban követhetitek a füredi eseményeket.

Az esélylatolgatást, az időjárás előrejelzések elemzését már több nappal a verseny előtt elkezdjük. Július 5-én közvetítjük az utánpótlás versenyzők számára kiírt Kékpántlika verseny rajtját, majd később a díjkiosztót. Délután a 49. Kékszalag Erste World Nagydíj győzelmére esélyes csapatokat látogatjuk meg, és bejelentkezünk Facebook oldalunkon egy-egy gyorsjelentéssel arról, hogyan készültek, mire számítanak a másnapi versenyen.

Folyamatosan tudósítunk a vízről

Július 6-án, a verseny napján a Kékszalag rajtjával kezdjük a közvetítést. A kísérőmotorosokból a nap folyamán több alkalommal bejelentkezünk, hírt adunk a pillanatnyi állásról, a bójavételi sorrendekről és egyéb eseményekről. Beépített embereink számos versenyhajón is megtalálhatóak majd, így több hajóosztályról is fogunk híreket, képeket kapni a nap folyamán – ezeket weboldalunkon és Facebook oldalunkon kereshetitek.

A keleti medencében motorossal cirkálunk, Cserta Gábor fotós barátunk fotókon és videókon örökíti meg a verseny hangulatát – ezeket is weboldalunkon és Facebook oldalunkon láthatjátok. A Tihanyi csőben minden hajóról fotót készítünk, melyek felkerülnek a Kékszalag és a Porthole Facebook oldalára is. A képeket nagy felbontásban is letöltheti majd minden csapat az Erste World Kékszalag fotó oldaláról (ennek részleteiről a nevezéskor kaptok tájékoztatást).

A hivatalos fotók mellett a Csőben jelentkezhettek be KÉKSZALAG DESIGN CHALLENGE versenyünkre, melynek keretében keressük a Kékszalag legmenőbb csapatait! 

Ezen a napon nem csak a nagy, de az egészen kicsi hajóknak is lesz versenyük: 10 órakor rajtol a modellvitorlás verseny, amiről szintén olvashatjátok híreinket.

Csütörtökön, várhatóan az esti órákban – időjárástól függően - érkeznek a Kékszalag első befutói, az abszolút verseny első helyezettjei is. Az első befutókról folyamatosan hírt adunk, majd később közzétesszük a befutók folyamatosan bővülő listáját is.

Pénteken a legendáké és karbonhajóké a terep

Július 7-én délután 14:00 órakor kezdődik a „Legendás hajók és karbon csodák a Kékszalagon” vízi parádé: először a Balaton legendás cirkálói vonulnak fel a füredi Nagymóló előtt, majd 15:00 órakor kezdődik az Audi Ultra Cup gyorsasági verseny, ahol a „rohanógépek” mérhetik össze sebességüket. A gyorsasági versenyt motoros hajóból tudósítjuk, így aki velünk van, nem marad le a látványos száguldásról!

Július 8-án reggel 9-ig futhatnak be a Kékszalag utolsó versenyzői – a legutolsó helyért minden évben komoly küzdelem folyik. A verseny végének befutói gyakran nagyobb megpróbáltatásokat élnek át, mint az elsők: élményeikről első kézből számolunk be.    

Délután a 49. Kékszalag Erste World Nagydíj díjkiosztóval zárjuk a magyar vitorlázás legnagyobb eseményét – innen is fotókkal, videókkal jelentkezünk.

Számunkra a Kékszalag a füredi utcabálon a Kékszalag Design Challenge díjátadójával ér véget: három kategóriában díjazzuk a nyerteseket – sportos, stílusos és vicces –, majd kezdődhet a felhőtlen ünneplés!

A Kékszalag után még legalább két hétig jönnek az utózöngék: egyedi interjúk, csapatbeszámolók, best of fotóválogatás – olvassátok oldalunkat, kövessetek a Facebook-on!