Az Anna (70/6) és a Lillafüred (75/3) 2017. július 6-ai balesetével kapcsolatban az alábbi tájékoztatást adjuk:

  1. a Kékszalag rajtja előtti  ütközéssel kapcsolatban a véleményeltérés fennmaradt a két érintett hajó között, amely az első fokú óvás tárgyaláson se került feloldásra és kellően tisztázásra. De rögzítjük, hogy mind a két csapat azon volt, hogy ezen nagy tehetetlenségű hajók ütközését elkerülje.
  2. a Lillafüred törekedni fog arra, hogy a sérült hajók helyreállításuk után mihamarabb újra versenyezhessenek több versenyen egy mezőnyben,
  3. a Lillafüred legénysége nem mulasztotta el a segítségnyújtás felajánlását, és csak azt követően– maga is sérülten – haladt tovább, amikor az Anna részéről elhangzott, hogy nincs személyi sérülés és, hogy rendben vannak. Bár számos, mentésre alkalmas motoros volt rendezőség részéről is a közvetlen közelben a Lillafüred is kért ismerős motorost, hogy szükség szerint segítsen.
  4. a Lillafüred kormányosa és legénysége sajnálja a balesetet, különösen, hogy az Anna nem tudott indulni a Kékszalagon, valamint, hogy ennek a balesetnek kapcsán a pontatlan illetve igaztalan információk alapján felesleges indulatokat kiváltó kijelentések jelentek meg.

Gál András Levente

(a Lillafüred kormányosa)