10 órakor az első rajt nagyon gyenge keleti szélben zajlott, ám a rajthajó melletti nagy tumultus és a sok korai rajtos hajó miatt Kerekes Kázmér főrendező általános visszahívást vezényelt. 10.20 perckor végül még mindig nagyon gyenge szélben, Z zászlós szigorítás mellett tökéletes rajtot láthattak a versenyt a Csobánc fedélzetéről megtekintő média képviselői.

A szinte teljesen sima vízen négy hajóosztályban – Optimist, 420, Laser  4.7 és 29er – 76 hajó vágott neki a távnak. Az első pályajel az öreg-tihanyi kikötő előtt volt. A leggyorsabbak persze a 29-erek voltak, amelyek bliszterükkel még ebben a gyenge szélben is fürgén vitorláztak.

A versenyt végül „abszolútban” a 29erek nyerték: az első helyen De Jonghe Arthur és Hamrák Mihály végzett, a második helyen Kocsis Bálint és Hamrák Mihály kettőse, harmadik Lászlófy Ábel és Petrányi Botond. 420-asban Izsák Botond és Csébfalvi András győzött, Optimistben Benyó Máté. A legjobb serdülő OP-s Sigmond Soma, a lányoknál Litkey Janka, serdülő korosztályban pedig Fehér Boróka lett a legjobb. Laser 4.7-ben Kemény Zsombor győzött.

Néhány perccel 11 óra előtt azonban a Hajógyári-öbölben megjelent egy szélcsík, amely hamarosan leterjedt a teljes vízterületre. Mint kiderült, 7-8 csomós délnyugati szél érkezett, amelyben minden hajóosztály gyorsan teljesíteni tudta a távot. Tihanyig éles menetben, onnan a hajógyári bója felé félszélben, majd a célvonalhoz hátszélben érkeztek a hajók, s 12.26-ra az utolsó egység is célba ért.