Összeállt a 2018-as versenynaptár - mondta a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című műsorában a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára. Holczhauser András kifejtette: a tavalyihoz hasonló számú, összesen 171 regattát terveznek. Beszélt arról is, hogy jövőre négy nagy nemzetközi bajnokságot terveznek, melyben helyet kap az RS Feva hajók versenye is. Holczhauser András szerint mind az utánpótlásban, mind az olimpiai hajóosztályban nagy előrelépésnek számít, hogy szép számú verseny áll a naptárban.


--------------------------------

Minden idők legsikeresebb évét zárják a Kóbor Túrák Nivegy-völgyben - mondta a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című műsorában Dobosi Győző. Az antalfai Dobosi Pincészet vezetője kifejtette: a továbbiakban sem szeretnék felduzzasztani a létszámot, hanem megtartanák ezeket a látogatásokat baráti beszélgetésnek kisebb csoportokban. Dobosi Győző szerint most egy olyan időszakot él a Balaton amikor igen is szükség van a falusi turizmusra, amelyben a személyesség a legnagyobb érték. A borász beszélt arról is, a következő esztendőre komolyabb fejlesztéseket terveznek mind a pincészetnél, mind pedig a vendéglátó egységnél.



---------------------------------

Badacsony nyitva - jelentette ki a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című műsorában Istvándy Gergely. A badacsonyi Istvándy Borműhely és Pincészet vezetője elmondta, a szentestét megelőző hétvégén felállították a borkarácsonyfát, de javában készülnek már a december 30-ra tervezett túrára, amelynek keretében a hegy tetején koccinthat velük minden érdeklődő egy Kéknyelű pezsgővel - mely egyedülálló a világon. Hozzátette: ennek keretében a falu legszebb helyeit járják körbe.



----------------------------------

Szenzációs évet zártak a borászok  - jelentette ki  a Lánchíd Rádió Magyar tenger című műsorában Gyukli Krisztinán. A balatonfüredi borász elmondta: megalkották és hamarosan palackozzák a hosszú évek óta érlelt borpárlatukat, amiből Brandy Készül. Elmesélte: egy ottonel-muskotály pártlat  60%-os alkohollal, egy új kipörkölt barikhordóban érlelődik. Hozzátette: továbbra is a gombarezisztens szőlőfajtákra helyezi a pincészet a hangsúlyt. A lényeg a vegyszermentesség!


-----------------------------------

Balatonfüred a már meglévő programokat teszik a következő esztendőkben még színvonalasabbá, még értékesebbé - jelentette ki a a Lánchíd Rádió Magyar tenger című műsorában Cserép László. A Balatonfüredi önkormányzat Kulturális Osztályának vezetője kifejtette: készen vannak a jövő évi kiállítások tervei, de készülnek a Jókai-napokra, és kiemelten a 2018-ban 50 éves Kékszalaghoz kapcsolódó kísérő rendezvényekre. Külön kiemelte az Anna-bált, melynek szervezése már elkezdődött.