Vágjunk is bele!

A statisztikák alapján úgy tűnik, hogy télen sem lankad a lelkesedésetek a víz közelsége, a vitorlázás vagy úgy általában a Balaton körül zajló események iránt. Talán ezért is olvastátok sokan a téli vitorlázásról szóló cikkeket.

A Quantum szponzorálta azt cikksorozatot, mely bemutatta, milyen vitorlaszettel érdemes felszerelni túrahajónkat, illetve hogyan érdemes felkészülni egy versenyre, vagy akár az egész szezonra.

Idén is nagy siker övezte a Volvo Körkapcsolást, ahol hétről hétre összefoglaltuk az adott hét versenyeinek történéseit eredményeit. Akit érdekelnek a versenyek, elég hetente egy cikket elolvasnia.

Van remény! Valahol a lelkek mélyén él a történelem, él a gyönyörű fahajók iránti szerelem, nincs még minden veszve! Más oka nem lehet, hogy a top 10-es cikkek közé befért a Hungária 6R yacht felújításáról szóló írás, melyből kiderül a hajó nem mindennapi története, de egy kicsit a restaurálás folyamatába is beleláthat aki olvassa a cikket.

Idén újra világbajnok lett a Majthényi, Domokos páros! A 102 hajóból álló repülőhollandi mezőny az olaszországi Scarlinoban állt rajthoz. A utolsó futamokig izgalmas versenyt végül a magyar páros nyerte. Ez is TOP10-es cikk.

Most akkor elfogadják-e a horvátországi jogosítványt magyar vizeken vagy sem?
Két erről szóló cikkünk is a TOP10-es listában landolt. Már épp kezdett volna egyértelmű lenni a helyzet a Vízirendészet állásfoglalása nyomán, amikor a Szolnoki Járásbíróság valami egészen furát lépett. Magánvélemény, hogy aki szeretne megtanulni vitorlázni és utána nyugodt szívvel, biztonságosan, magabiztosan szelni a habokat, az végezzen el egy akkreditált hazai vitorlásképzést és tegye le a vizsgát. Az adriai charterezésre és casco kárrendezésre optimalizált horvát („B”) papírt pedig ott használja ahová való. (Tisztelet a kivételnek és „C” vizsgásoknak.)

A Kékszalag klasszikusan vezető téma főleg, ha két cirkáló rögtön a rajtnál havariát szenved.
Történt ugyanis, hogy a jobbcsapáson vitorlázó Annára még a rajt előtt felszaladt a balcsapáson vitorlázó Lillafüred. Mindkét hajó megsérült, az Anna az árbocát is elveszítette, de a Lillafüred végül elrajtolt és teljesítette a távot. Mindkét hajó óvást adott be, ahol mindkét hajót elmarasztalták, azonban a Lillafüred versenyét érvénytelenítették is.


Szólnom kell a Kékszalag Design Challengeről is, melyet sportos, stílusos és vicces kategóriában hirdettünk meg! 
A Bogi csapata személyre szabott technikai póló szettet nyert, az Invictus vicces csapata a Morzsa Bisztró és a BeerBalaton jóvoltából fél áron költheti el csapatvacsoráját a Blaha utcában. A Restless stílusos csapata Burdanna Navy kollekciójának darabjaival, elegáns pólókkal és párnahuzatokkal gazdagodott, valamint Be' vitorlázós karkötőivel és Zólyomi Zsolt illatcsomagjával. Ezúton is gratulálunk!

Sok-sok kép készült az Erste Bank támogatásával!
A FB galériánkban érdemes szemezgetni a képek között. Mindenkiről készült kép, mely hajóosztályonként elérhető.

Na jó, de mi volt a legolvasottabb cikk???

Sajnos nem pozitív eseményhez kapcsolódik.
A zánkai kikötő körül kialakult helyzetről írt cikk igen nagy örvényeket kavart. Nem csoda, hiszen egy évtizedek óta üzemelő és látogatható kikötőt zártak el a nyilvánosság elől.
A Bye bye Zánka című cikket csaknem 25ezren olvastátok el!

Ezzel el is búcsúzunk a 2017-es évtől. Külön köszönet mindenkinek, aki idén képet/cikketv/videót küldött nekünk. Jövőre is várunk minden olyan anyagot, amit megosztásra érdemesnek találok!

A porthole egész csapata nevében Nagyon boldog és szelekben gazdag 2018-as évet kívánok minden kedves olvasónknak!