A vitorlázás nem hónapfüggő, hanem a víz halmazállapota határozza meg a lehetőségeket - állítja a porthole.hu főszerkesztője. Gerő András a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című műsorában kifejtette: a Téli Vitorlás Túra célja, hogy megnézzék, hol milyen lehetőséget nyújtanak a szolgáltatók a Balaton környékén a hűvösebb hónapokban. Hozzátette: ma már több kikötő nyitva tart, és minőségi gasztronómiát szolgáltat, ugyanis a vitorlázás titka, hogy legyen cél. Gerő András ugyanakkor felhívta arra is a figyelmet, a téli vitorlázásnak komolyabb biztonsági feltételei vannak, így azoknak nem ajánlatos, akik a nyári időszakban sem biztosak még a tudásukban.



-------------------------------

Teljesen megváltozott mára az Olaszrizling megítélése - hívta fel a figyelmet a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című műsorában Jásdi István. A csopaki borász az Olaszrizling Szerintünk elnevezésű rendezvény kapcsán elmondta: céljuk megmutatni, hogy milyen változatos képet ad ez a borfajta. Jásdi István felidézte, az olaszrizling mára már a gasztronómiában előkelő helyre került. A borász beszélt arról is, kizárólag hosszútávon érdemes tervezni annak, aki szőlővel, illetve borral foglalkozik. Jásdi István kitért arra is, ő jobban örült volna ha Vince napján hűvösebb az idő, hiszen a legjobb évjáratok akkor érkeznek - ahogyan ő fogalmazott - ha nyáron nyár van, a télen pedig tél.



---------------------------------

Minden település igyekszik mozgalmasabbá tenni az életet a Balaton partján - mondta a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című műsorában Wella Zsolt. Ábrahámhegy polgármestere beszélt arról is, folyamatosan figyelnek a környékbeli települések egymásra, és látogatják egymás programjait. A településvezető szerint elengedhetetlen a szomszédokkal való összefogás, és együttműködés. Wella Zsolt kitért arra is, olyan pályázatokat nyert a település, melynek keretében megújulhat a strand kabinsora, valamint elkezdhetik a csónakkikötő építését és, melyre hatalmas az igény a környéken. Ennek a várható átadása ez év második fele, legkésőbb 2019 eleje.



------------------------------

Az adventi gasztropiknik ötletén felbuzdulva a farsangi mulatságot ugyancsak gasztronómiai színekben öltöztetik Balatonlellén. Pócz József borász, egyik résztvevő a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című műsorában elmondta: február 3-án több egész évben nyitva tartó étterem és borászat vonultatja fel kínálatát, mégpedig úgy, hogy a borokat, az ételekhez párosítják. Pócz József beszélt arról is, hogy a kulináris élvezetek szerelmeseire számítanak elsősorban.