Többfrontos fejlesztésbe kezd ismét Balatonfüred városa - mondta a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című műsorában a város turisztikai egyesületének elnöke. Böröcz István aki egyben a Balatonfüredi Yacht Klub vezetője is elárulta: a legnagyobb beruházás, egy új vitorláskikötő építése az ősszel kezdődik majd a füredi camping területén. Ezzel a beruházással saját bázishoz juthat a Magyar Vitorlás Szövetség. Böröcz István hozzátette: a mélygarázs feletti területre üzleteket, kávézókat terveznek, emellett megkezdődik a múzeumi negyed rekonstrukciója is. Külön kiemelte: a város célja együttműködve a helyi vállalkozókkal, hogy méginkább élettel töltsék meg a Blaha Lujza utcát.

--------------------

A hajósok, valamint a horgászok régi kérésének tett eleget a Balatoni Szövetség azáltal, hogy a Belügyminisztériumhoz fordult az egész éves viharjelző szolgálat üzemeltetése érdekében. Balassa Balázs a szervezet elnöke, Szigliget polgármestere a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című műsorában kifejtette: ez nagyban hozzájárul az egész éves Balaton koncepció kiszolgálásához. A polgármester kifejtette: a klasszikus üdülőszezonon kívül is egyre többen tartózkodnak a vízen, ezért elengedhetetlen a figyelmeztető rendszer üzemeltetése. Beszélt arról is, biztos benne, hogy a települések, valamint a Vitorlás és Horgász szervezetek, ha kell támogatják az üzemeltetést, ugyanakkor nagyrészt állami forrás bevonása szükséges.

---------------------

Az olaszrizling a Balatonnál érzi a legjobban magát - jelentette ki a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című műsorában Váli Péter. A Válibor vezetője kifejtette: jelenleg egy friss reduktív eljárással készülő Balaton Borral készül, valamint egy különleges válogatással, amely a legszebb dűlőkről származó szőlőből fahordós erjesztéssel előállított olaszrizling. A borász beszélt arról is, működik az Badacsony Nyitva koncepció - ugyanis minden hétvégén egyre többen látogatnak a borvidékre.