Évek óta komoly hiányosság a Balaton partján, hogy a kikötőkben nincs lehetőség hajók karbantartására, felújítására - jelentette ki a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című műsorában Rick Csaba. A  Ricky Sport alapítója szerint ez semmi más, mint hatósági kérdés. A hajóépítő-felújító szerint meg kell teremteni, hogy a hajó tulajdonosai maguk végezhessék el a rekonstrukciós munkákat. Emlékeztetett: ő korábban kidolgozott egy javaslatot, a kikötői karbantartó helyekre. Rick Csaba szerint ugyanakkor nagy igény van a régi hajók karbantartására, felújítására főként a fiatalok körében.

------------------------------------------------------------------------

Újraindulnak a Geotúrák a Balaton-felvidéken, tavaszi köntösbe öltöztetve - jelentette ki a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című műsorában Sárdy Júlianna. A Balaton-felvidéki Nemzeti park túraszervezője elmondta, március második hétvégéjén egy újabb izgalmas kalandra készülnek, amelynek keretében megnyitják az idő kapuját. Lesz a túrán képzeletbeli búvárruha, egy mesélő kő, valamint kisebb bányagödrök. Beszélt arról is, hogy nem csupán a létszám nő folyamatosan ezeken a rendezvényeken, de többen érdeklődnek arról is, miként tud akár önmagában egy család felkerekedni egy ilyen kalandra.

---------------------------------------------------------------------------

A balatonfüredi Kredenc bisztró tulajdonosa kapta az év Balatonfüredi Turisztikai szakembere díjat. Dobai András a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című műsorában elmondta, már a jelölést is nagy megtiszteltetésnek tartja. Beszélt arról is,  a legfőbb cél, nem elrontani az elmúlt éveket, és legalább ilyen színvonalon, legalább ennyi  vendéget kiszolgálni. Dobai András elárulta: komoly konyha, és étterem fejlesztések zajlanak, amik heteken belül lezárulnak. Hozzátette: szeretnék folytatni a Hello Tourist üzemeltetését, de nem mondtak még le a szálláshely-szolgáltatás újraindításáról sem, de ezekről a tervekről a jövőben tud pontosabbat mondani.

--------------------------------------------------------------------------

Március első hétvégéjén tartották a BorDuó első állomását Balatonlellén, ahol a déli-partot a Garamvári, az északit pedig  a Dobosi Pincészet képviselte. Dobosi Győző a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című műsorában elmondta, az eredeti cím az lett volna, hogy Észak VS. Dél, amivel a két part közötti ellentéteket szerették volna eltörölni. A borász beszélt arról is, március második hétvégéjén újraindítják az úgynevezett KóBOR Túrákat Nivegy-völgyben, mégpedig kibővített szállás lehetőségekkel.