Ez történt a héten

Az utánpótlás versenyzők Agárdon, a Majthényi Zsombor Emlékversenyen mutathatták meg, mit tudnak, mivel ranglista verseny volt, ezért komoly tétje volt az eredményeknek a válogatott keret szempontjából. Az idő kegyes volt a vitorlázókhoz, bár változó szélben, de sikerült nyolc futamot megrendezni.

A nagyhajósok számára a Tolnay Kálmán László Emlékverseny Balatonfüreden, és a balatonkenesei Szezonnyitó ODT állt rendelkezésre, hogy idén először hivatalosan is rajthoz álljanak. Szombaton, a Tolnayn napsütésben, kellemes szélben rajtolt a mezőny, az első helyet a Black Jack katamarán szerezte meg. Kenesén sikerült 9 hajóosztály 55 egysége számára hat futamot rendezni a hétvégén, szintén szeszélyes, de kellemes erősségű szélben.

Világversenyen is zajlott a Balatonon május első hetében – idén már a második, ami nagy szó! A Soling Európa-bajnokságot rendezték meg az Alsóörs Marinában, fantasztikus magyar sikerekkel: a dobogó mindhárom fokára magyar egység állhatott fel, első helyen a Team Soling HUN-1 csapata, Varjas Sándor, Kovácsi László és Meretei Gábor végzett!

Eközben élvitorlázóink világversenyeken vesznek részt. A remek hyeres-i világkupa után, ahol Érdi Mári végül 5., a Gyapjas testvérek a 10. helyen zártak, míg Vadnai Benjamin 17. lett – most a Laseresek, azaz Mári és a Vadnai testvérek La Rochelle-ben, a Laser Európa-bajnokságon versenyeznek. A fiúknak első nap kedveztek a francia szelek, míg Mári nem nyitott annyira jól, de már ő is kapaszkodik felfelé az eredménytáblán!

Jön!

A hétvégén végre hivatalosan is szezont nyitunk, ugyanis jön a Balatoni Évadnyitó T-Systems Nagydíj Balatonfüreden! A hagyományos vitorlabontó ünnepséggel és koszorúzással kezdődik a rendezvény, a cirkálók felvonulásával folytatódik, majd a Nádas Kupa mezőnyével. Ugyanis idén a legkisebb vitorlázók is a legnagyobbakkal együtt indítják a szezont, a tavaly nagy sikerrel indult Nádas Kupa idén az Ifi Évadnyitóval, majd a szezonban további 6 fordulóval kerül megrendezésre.

A kishajósoknak sem kell aggódniuk: a Kalóz és Finn osztályra Füreden, a Koloska Kikötőben vár a Burgmann-Atomerőmű Kupa, Balatonföldváron pedig a 18 lábas skiffek Grand Prix-je kerül megrendezésre. Ha pedig a Balaton túlfeléről nincs kedvünk áthajózni egy-egy versenyért, akkor vegyünk részt a Keszthelyi Öböl Évadnyitó versenyen!

Forrás: Hunsail, Porthole

Fotó: YKA, Farkas Dávid, MVSz, Thom Touw Photography, Alsóörs Marina

A Volvo Körkapcsolás rovatát a Volvo Autó Hungária támogatásával hozzuk el.