Izgalmas küzdelemben dőlt el végül a Laser Bahia Flottabajnokság Orfűn. Itt rendezték a hétvégén a Lázár deák Emlékversenyt is, szintén dingiknek. A Kalóz osztálynak ranglistaversenye volt Balatonfüreden, remek szélben, a Soltész-Paks Kupa.

Szombaton a Tramontana-Sennebogen Kupa mezőnye járta körbe a Keleti-medencét: a túraverseny keretében a Füred-Alsóörs-Siófok-Füred távot teljesítették. A versenyt végül a Trini Team katamarán nyerte meg.

Lillafüreden idén harmadszorra rendezték meg a Deboti Vitorlás Hétvégét. Összesen 6 futamot sikerült megrendezni az Optimistesek számára, taktikázós szélben.

Nemzetközi vizeken

A héten tartották Kielben a nevezetes Kieler Woche-t, amikor minden a vitorlázásról szól. Magyar egységek is képviseltették magukat három osztályban is a versenyen. A legnépesebb hazai tábor a 29er osztályban volt, ahol 9 magyar egység állt rajthoz. Remekül is szerepeltek: a Jeney-De Jonghe páros a Spartacusból a 14. helyen végzett végül!

Repülő Hollandiban indult Kielben a Majthényi-Domokos páros. Utolsó előtti napig tartó beszámolójukat itt olvashatjuk, viszont az utolsó napon sajnos még becsúszott egy korai rajt – így összetettben a 3. helyen végeztek. Gratulálunk!

Jön

A Velencei-tavi Vitorlás Hét holnap kezdődik a kishajós versenyzők számára. A három Laser osztály és három Finn csoport számára 9 futamot terveznek, a Kalózok és Optimistek számára a hétvégén összesen négyet. A Forward WIP Nacra Katamarán Kupa a Balatonalmádi költözött katamarán bázison lesz megrendezve.

Balatonmáriafürdőre várják a BMVI Kupára az O’pen Bic és RS Feva hajókat. Június 22-én próbafutamok, a hétvégén pedig verseny lesz! Folytatódik az utánpótlás vitorlázók számára megrendezett Nádas Kupa sorozat is a Telepi Pöffös fordulóval Alsóörsön, a Balatoni Yacht Club 1912-ben.

A Ripka László Emlékverseny nagyhajók számára rendezett pályaverseny, a Tihany Yacht Club SE a 11m OD, Európa-30, Dragon és Folkboat osztályokat várja szombaton és vasárnap.

És végezetül folytatódik a Bahart Regatta is, Balatonföldváron kerül megrendezésre a hétvégén a 3. és 4. forduló. A harmadik forduló túraverseny lesz Földvár-Akali-Szárszó-Földvár útvonalon, míg vasárnapra pályafutamokat tervez a rendezőség.

Forrás, fotók: Hunsail.hu, Porthole.hu, Spartacus.hu, Balatoni Yacht Club 1912 Facebook oldal

A Volvo Körkapcsolás híreit a Volvo Autó Hungária támogatásával hozzuk el.