A 38. Csillagtúráról izgalmas beszámolót kaptunk a No1 nevű RC44 fedélzetéről, amin Sárközy András és csapata versenyzett. A 24 órás túraversenyen nagy kihívás minden résztvevőnek, de ez a csapat remek összpontszámmal zárta a megmérettetést.

A másik éjszakai verseny az Ezüst Szalag volt, ami szombat este 6-kor rajtolt el Balatonföldvárról. Kiváló edzéslehetőség volt a Kékszalagra, a Földvár-Györök táv – vissza már szinte mindenkinek – garantáltan sötétben zajlik. A 20-25 csomós szél és a nagy hullámok tovább fokozták az izgalmakat, de végül nagyobb gond nélkül mindenki teljesítette a távot – ennélfogva olyan hamar, hogy a napfelkeltét végül senki sem látta. A versenyt az RSM2 katamarán nyerte, de a legizgalmasabb beszámolót a Brompton nevű Kalózról kaptuk, ami YSIII-ban indult a versenyen.

Hétvégén rendezte az EGIS SE szokásos, Subaru által támogatott pályaversenyét Csopakon az EGIS Kupát, melyen 58 hajó állt rajthoz. Vasárnapra a már sokat emlegetett szombati szél gyengült egy keveset, de pöffös maradt – a verseny mozgalmas volt, erről a rengeteg ott készült kép is tanúskodik.

A Fertő-tavon kifejezetten túrahajók számára rendezett pályaversenyt tartottak, a barátságtalan időjárás ellenére végül 13 egységnek – ez volt az Esterházy Regatta.

Jön!

Holnap kezdődik a 470 junior Európa-bajnokság a portugál Sesimbrában, ahol a Gyapjas testvéreknek szurkolhatunk. Kövessétek őket Facebook oldalukon!

Elrajtolt a Golden Globe Race hagyományőrző Földkerülő verseny, aminek magyar indulója is van: Kopár István sikerrel készítette fel Puffin nevű hajóját és önmagát az útra, így július 1-én útra kelt Franciaországból! Kövessétek kalandjait ezen a blogon!

Hétvégén ismét verseny lesz a Spartacus VE-ben, jön a F. W. Raiffeisen Private Banking Kupa, az ODT következő állomása. Kalóz és Finn osztályok számára rendezik meg az Expert-FPS vitorlás Kupát Hejőkeresztúron, a Deboti VSE gondozásában. A Kalóznak 6, a Finnek 9 futamot terveznek up&down pályán.

Klasszikus nagyhajók nevezhetnek a csopaki Klasszikus Kupára: cirkálók, Dragonok, Folkboatok, 25 és 15-ös jollék, valamint Európa 30-asokat várnak a Kerekedbe. Szombat este vacsora, foci VB negyeddöntő és élő koncert gondoskodik a parti szórakozásról! A szomszédban, Alsóörsön folytatódik a Bahart Regatta az 5. és 6. futammal. Reméljük ismét jó szelünk lesz a hétvégén!

Forrás: Hunsail.hu, Spartacus VE, Compass Magazin, Porthole

A Volvo Körkapcsolás híreit a Volvo Autó Hungária támogatja.