Egyszerre négy bajnokság is zajlott szeptember második hetében Balatonföldváron, a Spartacusban. Az X35 OB, a 470 OB, F18, Star és Repülő Hollandi Flottabajnokság is itt került megrendezésre. A 470 és X35 osztálynak 6, illetve 7 futamot sikerült megrendezni, az egy pályán versenyző F18-Star-Hollandi triónak csak négyet.

Balatonfüreden zajlott a 47. VVT 26 Kalóz és 30 nagyhajós egységnek. Egy másik szakági verseny, az Ingatlan Regatta pedig Balatonkenesén kapott helyet. 46 hajó jött össze a Litkey Farkas vezette versenyen, amiről remek fotók készültek a Sailing Drone Team jóvoltából.

Remek szélben, alig több mint kétórás idővel, 226 hajó között a NO.1 nyerte meg az idei Félsziget-kerülő Széchenyi István Emlékversenyt. Egy héttel később érkezett a Szüreti Regatta, szombaton olyan széllel, hogy halasztást rendeltek el. Később aztán jelentősen mérséklődött, 11-kor el is rajtolt a verseny. Szombaton a rEvolution, vasárnap az Anna nyerte a túrafutamot.

A THE-ben zajlott a Finn Dinghy Országos Bajnokság, ahol az idei világbajnokságot megnyerő Berecz Zsombor is elindult. Ennél fogva nem volt meglepetés, hogy ezt is megnyerte, de azért voltak, akik megpróbálták megszorongatni. Eközben Fenyvesen J/24 bajnokságot rendeztek. A szélcsend és a 40+-os szél váltogatta egymást, de végül csak sikerült 6 futamot megrendezni - a bajnok végül Rauschenberger Miklós és csapata lett az El Nino fedélzetén.

 

Nemzetközi

Még szeptember elejéről van egy elmaradásunk: lezajlott Cipruson az Optimist Világbajnokság, ahol öt ifjú magyar vitorlázó remekül szerepelt. Részletes, a helyi viszonyokat, taktikákat és persze a versenyzőket bemutató beszámoló olvasható Brencsán Dávid edző tollából! 

Érdi Mári és a Vadnai testvérek a Világkupa sorozat első versenyén, a következő olimpia helyszínén, Enoshimában versenyeztek. Futamgyőzelem és második hely is akadt a végén az eredménylistában! Gratulálunk! 

 

Jön!

A BYC-ben, Füreden lesz idén az Optimist és 29er Országos Bajnokság. Több mint kétszáz utánpótláskorú vitorlázó fog vízre szállni a csütörtökön kezdődő versenyen.

Szintén csütörtökön kezdődik a Folkboat Magyar Bajnokság és a Johan Anker Kupa Dragon Flottabajnokság. Izgalmas versenyprogram lesz: első nap Füred-Fenyves túrafutamot rendeznek, pénteken és szombaton pályafutamokat, majd vasárnap irány vissza Füredre!

Idén is lesz Unitef Kupa a Spartacus VE-ben, Balatonföldváron, a szombati túranap a YST 8. fordulója is egyben. Ezt a napot a KWINDOO nyomkövető rendszerrel a partról is figyelemmel kísérhetjük! 

Az Egykezes Balatonkerülő Nagydíj szeptember 29-én, szombaton rajtol a Kerekedből. A verseny neve magáért beszél: egyedül, segítség és megállás nélkül kell körbevitorlázni a Balatont.

Forrás: hunsail.hu, porthole.hu, Fenyves Yacht Club, Spartacus VE, BYC

Fotó: Mag Andrea, Szűcs Ábel, Sailing Drone Team, Cserta Gábor

A Volvo Körkapcsolás híreit a Volvo Autó Hungária támogatásával hozzuk el.