„Idei évben nagy örömünkre szolgál, hogy a Champagne Taittinger támogatja a versenyünket. A márka nem ismeretlen az osztály számára, a Talizmán 6R yacht-nak évek óta támogatói. A Taittinger Ház története 1734-ben kezdődött, így egy valóban igazi klasszikussal bővül az osztály és úgy gondoljuk ez ígéretes kezdete lehet egy hosszabb együttműködésnek is, hiszen mind az Összevont Cirkáló Osztály, mind a Champagne Taittinger azonos értékeken, a tradíciókon alapul.” – mondta Wonke Péter az összevont cirkáló osztály kapitánya. 

„A Champagne Taittinger közel 300 éves története legalább annyira kalandos, mint az Összevont Cirkáló Osztály egyes hajóinak elmúlt 60 éve. Gondolok itt a határon feltartott „Big Boy”-ra, vagy a megmentés érdekében elsüllyesztett Kishamisra. A Bor és Más Kft. évek óta jelen van a hazai vitorlázás eseményein, nemcsak mint a Talizmán támogatója, hanem a Kékszalag egyik szponzorjaként is megtalálnak minket az érdeklődők. 

Izgalmas lehetőség számunkra ez a verseny, hiszen ellentétben a Kékszalaggal, melyen többszáz hajó vesz részt a versenyen, itt egy tucat hajóban összpontosul a hagyomány, szépség és elegancia, reményeim szerint ennek köszönhetően személyesebb kapcsolat kialakítására is lesz lehetőségünk a résztvevőkkel.” – mondta Marczingós Zoltán a Champagne Taittinger magyarországi forgalmazójának képviseletében. 


A képeket Mag Andrea készítette.