Méghozzá a harmincadik (jubileumi) Budapest Boat Show 2022 G pavilon 404G standot foglaljuk el. Mit is keresünk mi ezen a rendezvényen? Veletek szeretnénk találkozni! Jó volna, ha megismerkednénk véleményeitekkel, ötleteitekkel, javaslataitokkal, észrevételeitekkel.

 Jó volna megtudnunk, hogy írásainkban, újságcikkeinkben hová is helyezzük a hangsúlyokat. Akad ugyanis jó pár témánk, amit fontosnak látunk. Hadd említsek párat, a teljesség igénye nélkül:

-          Megtelt a „néplavór”. Szeretett Balatonunkon elfogytak a kikötőhelyek. Mit tudunk tenni azért, hogy épüljenek új kikötők, illetve jelentős bővítések?

-          A köztudatban egyenlőségjelet tesznek az appartman kolosszusok emelése és a kikötőbővítések közzé, mint természet és élővilág romboló – pusztító negatív történések. Így van ez, nem tévedek?

-          Számos vitorláshajó elvesztette telephelyét, és ennek (vagy egyéb dolgok) következtében partra szorult. Van lehetőség arra, hogy újra vízre kerüljenek, és megmeneküljenek az enyészettől?

-          Az előbbiek következtében a hajós túrázás (úgy a vitorlás, mint az elektromos) egyre nehezebb. Hogyan segíthetünk ezen?

-          A Balaton télen – nyáron menő. Kétségtelen, hogy a Porthole túrázók élcsapata a „Hidegen Légió”. Kemények, mint a vídia. Tevékenységük példa értékű. Én, a magam részéről már annak is örülnék, ha a szezon április elejétől október végéig tartana. Vélemény?

-          Érzésem szerint, néha kínos ellentét feszül úgy a kisebb és nagyobb vitorlással hajózók között, mint a vitorlázók és elektromosok között. Mi módon tudnánk „temetni az árkokat”?

-          A hiányból adódóan mekkora áremelkedés várható a szolgáltatásokban?

-          Fizetőképes kereslet mutatkozik vízi járművek beszerzésére. Lehet egyáltalán még hajót eladni a „Magyar tengerre”?

-          Felgyorsult a tó partvonalának beépítése, a nádasok kiirtása, fák kivágása, a vízhez jutást mind gyakrabban akadályozza kerítések létesítése. Érint ez minket?

-          Egyes vizeinket elönti az elsősorban műanyag tartalmú szemét. Milliárdokat költünk likvidálására. Van mód ennek megállítására, vagy mérséklésére?

-          Többen úgy érezzük, hogy a túrázók érdekeit senki sem képviseli megfelelően. „Mostohagyerekek” lettünk. Valóban így van ez?

-          Szeretett hazánkban miféle alternatív lehetőségek mutatkoznak – más vízterületek – azon vízi népség számára, akik ezért, vagy azért, de kiszorulnak a Balatonról?

-          Bármiféle vízi képesítés megszerzése. Hogyan működnek ezek a dolgok? Meg vagyunk vele elégedve?

-          Ég a világ tőszomszédságunkban. Van – e ennek hatása miránk?

-          Egyéb ötletek, javaslatok?

Száz szónak is egy a vége, nagyon szeretném, ha megtisztelnétek látogatásotokkal, a két pavilon közti átjárónál lévő standunkon. Vasárnap ingyenes a belépés mindenféle vízi jogosítvány birtokosai számára.

Ha mást nem is, de jókat tudnánk beszélgetni, eszmecseréket folytatni, vitatkozni.

Ja, és ki fejti meg, hogy pontosan mi is látható a nyitóképen?

Nagyon sok szeretettel várunk benneteket!

 

Jó szelet (tiszta vizet): Merlin!