KARSAILING Vitorlás Sport Egyesület rendezi meg a XVI. Építész-BE LIGHT! regattát, június 23. és 25. között Balatonlellén. A túraversenyre a YS I, YS II, YS III. hajóosztályok nevezhetnek. Előnevezni a nevezési lap pontos kitöltésével, aláírva a rendező egyesület e-mail címére (karsailing@karsailing.hu való megküldésével fogadható el. Helyszíni nevezésre június 23-án 16 és 20 óra között vagy június 24-én 7 és 8 óra között lesz lehetőség, a BL YachtClub & Apartments kikötőépületében működő versenyirodában.

A versenyrendezőség két túra futam lebonyolítását tervezi. Mindkét versenynapon a tervezett rajt időpontja 10 óra. Június 24-én a verseny futama Balatonlelle – Fonyód – Badacsony – Balatonlelle - Révfülöp közötti vízterületen lesz kitűzve, június 25-én pedig Révfülöp - Zánka – Balatonlelle verseny útvonalon mérhetik ösze tudásukat a versenyzők. 

A díjkiosztó ünnepség június 24-én, szombaton este 21 órakor kezdődik. A június 25-i versenynap eredményeinek kihirdetése, majd a későbbiek folyamán kerül ismertetésre.

A versenykiírás ide kattintva érhető el. 

Ugyan ezen a hétvégén lesz Balatonföldváron, a One Design Trophy 3. fordulója, a Raiffeisen OD Trophy, aminek a rendezőegyesülete a Spartacus Vitorlás Egylet. A versenyre a nevezhető osztályok a következők: Asso99, X-35, Melges24, 11m One Design, 8m One Design, Elliott770, J/24, Sudár Regatta, Scholtz22, NAU370, NAU330.

Az online nevezés kizárólag az MVSZ VIHAR rendszerén keresztül június 23-án 18 óráig lehetséges. A nevezés akkor válik érvényessé, ha a VIHAR rendszerben a hajó és legénység minden szükséges dokumentuma érvényesen szerepel és a nevezési díj a megadott határidőig kiegyenlítésre kerül. Helyszíni regisztrációra június 23-án 17-20 óráig a Spartacus VE földvári klubházában működő versenyirodában lesz lehetőség.

Nevezési díj 15.000 Ft/fő, a 2005. január 1-jén és azután született versenyzők nevezési díja 9.000 Ft. A 2014. január 1-jén és azután született versenyzők (mocók) nevezési díjat nem fizetnek. A nevezési díj csak átutalással egyenlíthető ki, bankkártyát nem tud elfogadni a rendezőség. A nevezési díj átutalható június 23. 18 óráig a Raiffeisen banknál vezetett számlára: 12011265-00257080-00100009, közleménybe a hajóosztályt és a rajtszámot kell beírni. 

Balatonföldvár előtti vízterületen két, egymástól független pálya kerül kitűzésre, melyek cirkáló-hátszél rendszerű pályák, felül terelőbójával, alul kapuval, rövid bőszeles befutószakasszal lesz kialakítva. A versenyvezetőség hat futam megrendezését tervezi és egy nap maximum négy futam rendezhető meg. Mindkét versenynap első figyelmeztetőjelzése 9:55, a további futamok osztályonkénti ráindítással kezdődnek. 

A díjkiosztó ünnepség, a vasárnapi futamok után kb. egy órával kezdődik, a balatonföldvári Spartacus Vitorlás Egylet telepén.

A versenykiírás ide kattintva érhető el. 

Szintén június 23-án rendezi meg a Szent István Kupát a Miskolc Mályi Vitorlás Sport Club a Mályi tónál.  

Június 24-én rajtol a BAHART Regatta első fordulója Badacsonyban.

És szintén június 24-én rajtol el az egytestű tőkesúlyos és a 15 m², vagy annál nagyobb alapvitorlázattal rendelkező uszonyos hajók részére kiírt, több mint 70 éves múlttal rendelkező verseny, a CSILLAGTÚRA.