Nagy érdeklődés övezi az eseményt; eddig már több, mint 200 hazai és külföldi egység nevezett. Az idei évben a világbajnokságon szereplő Optimist válogatott kivételével az öt hajóosztály: 420, ILCA 7, ILCA 6, ILCA 4 és Optimist teljes magyar mezőnye rajhoz áll. A BYC ezúton is köszöni a környező klubok rugalmasságát és segítségét, hogy a logisztikai nehézségeket közösen tudják megoldani.

Várakozásaik szerint több mint 50 külföldi – cseh, osztrák, szlovák, és szerb – egység) is részt vesz a háromnapos regattán, melyen kilenc futamot tervez a versenyrendezőség.

Immár negyedik éve a névadó szponzor támogatásával tudják színesebbé tenni a rendezvényt az ifjúsági és felnőtt vitorlázók részére. A nevezési ajándékait a Monautix Kft. biztosítja a résztvevők számára, amely idén a Rooster egyik legújabb terméke, a háromliteres vízálló táska lesz.
Az értékes pódium ajándékokat pedig a Rooster Sailing Ltd., Tigris Bisztró és Reggeliző, valamint a Fehérvári Optika biztosítja.

További támogatók a Nemzeti Sportügynökség Zrt., Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Vitorlás Szövetség.

Helyszíni nevezésre és regisztrációra a Balatonfüredi Yacht Club (8230 Balatonfüred, Zákonyi Ferenc utca 2.) emeleti klubszobájában működő versenyirodán, 2023. június 22-én 17:00-20:00 óra között lesz lehetőség.

A verseny hivatalos weboldalán, minden fontos információ megtalálható.

Folyamatosan frissülő információk olvashatók a regatta Facebook eseményében.

Szöveg: Böröcz Berta/BYC

Fotók: Szántó Áron/BYC