Pákozdi csataA mezőny egyúttal a korábban elmaradt Sirály kupát is bepótolta a regatta első négy futamával, melynek mindegyike szombaton került megrendezésre 2 - 4 beaufort erősségű DK-i szélben. A vasárnapra maradt két futam, - melyen most már csupán a a Pákozdi Csata Emlékverseny díjaiért folyt a küzdelem - hűvös, esős időben, erős, olykor viharos 6-7 beaufort erősségű szélben került megrendezésre, így a két nap alatt hat sikeres futammal zárult a regatta.

Finn dinghyben,  - mely hajóosztály számára a helyszínen a következő hétvégén megrendezendő regatta már ranglista viadal lesz - fölényes győzelmet aratott Huszár Géza, aki egyben a masters kategória nyertese is lett . Laser standardban  Bíró Ákos szerezte meg a győzelmet Csorba Dávid és Koncz Tamás előtt, míg laser radiálban Haidekker Barbara végzett az élen Héjj Viki és Matis Ádám előtt. Laser 4.7-ben Virág Zsófia, Kiss Betti és Vajnai Zoltán volt a sorrend az élen, míg a kalózosoknál Gmeiner István és Kő Tamás térhetett haza az aranyéremmel. A legkisebbek, azaz az optimistesek versenyének élén Soltész Hanna végzett, míg a serdülőknél Erős Lóránd bizonyult a legeredményesebbnek.

A hajóosztályok versenyzői jövő hétvégén újabb versenyen mérhetik össze tudásukat a Velencei-tavon, ám akkor a finnesek az utolsó ranglista verseny pontjaiért is ringbe szállnak.

EREDMÉNYEK

Optimist ifjúsági
Soltész Hanna
Csanády Boglárka
Czövek Máté

Op serdülő
Erőss Lóránd
Németh Domonkos
Körösvölgyi Márton

Laser 4.7
Virág Zsófia
Kiss Berndett
Vajnai Zoltán

Laser radiál
Haidekker Barbara
Héjj Viktória
Matis Ádám

Laser
Bíró Ákos
Csorba Dávid
Koncz Tamás

Finn dinghy
Huszár Géza
Sipos Péter
Héjj Ádám

Kalóz
Gmeiner István - Kő Tamás
Nyeste Gábor - Berki Győző
Friedl Mihály - Schneider István

Eszes Bernadett