A verseny célja a női amatőr vitorlázás népszerűsítése és a Mellrák Info Egyesület támogatása volt. A Sothys, mint vezető professzionális kozmetikai márka is elkötelezett e nemes cél iránt és úgy gondolta, hogy a vitorlás sportot a nőiesség és a szépség kihangsúlyozása mellett szeretné bemutatni. Csapatunkban helyet kaptak profi női versenyzők és a vitorlázást csak kedvtelésből űző hölgyek is. A versenyen való megjelenésünkkel színt és eleganciát vittünk e sportba.

A csapatba próbáltunk olyan hölgy vitorlázókat invitálni, akik bármilyen szélben biztonságosan el tudnak vinni egy Nau330-as hajót. Több edzést is tartottunk a verseny előtt, hiszen olyanok is a hajóra kerültek, akik még nem indultak versenyen, de vitorláson is keveset ültek. Az összeboronáló edzések annyira jól sikerültek, hogy az előkészületekről hetekig tartó levelezés indult el. Főleg a ruházatról, a programhoz igazított átöltözésekről, sminkről és minden olyan kérdésről szó volt, amire egy átlagos vitorlázó férfi soha nem gondolna. Elsődleges volt, hogy a nőiességet emeljük ki a hajón, mutassuk meg, hogy akár az élsportban is lehetne erre hangsúlyt tenni és csinosan vitorlázni. A lányok mindenre gondoltak, make-up, technikailag is kényelmes, de elegáns ruházat, visszavágott, de díszített körmök, egységes táska, cipők, naptejek, szendvicsek, sőt még a Taittinger pezsgő is az előírt hőfokon került a hajó hűtőjébe. Egy viszont kimaradt, illetve kettő - a Zamárdinál lévő homokpad (felülés) és a bánatpezsgő után egy túl szűkre vett befutó bója. Sajnos így a Sothys Gyöngyei csapat kizárta magát a versenyből, mert a könnyűsúlyú legénység csak motorral tudott lejönni a zátonyról. A platinaszőke üzemmódba billenés a legkevésbé se zavarta őket, hisz a verseny üzenete a jó hangulat és a vitorlás életérzés bemutatása volt. Nos, ebben magasan a legjobban szerepeltek a lányok, akik este már az összes indulóval együtt folytathatták a női nem ünneplését a márkás galambszigeti mulatságon.

A kezdeményezés nagyszerű, bár sok apróság még csiszolásra vár a vízi esemény körül, de nagyon bíztató az érdeklődés és a hölgyek hozzállása az ilyen jellegű versenyekhez. Reméljük egyre több női egység fog alakulni és a versenykiírásokban is többször látni majd a hölgy csapatok különértékelését.

A Sothys Gyöngyei csapat: Magyar Vilma, Szilvási Lilla, Varga Judit, Tomor Enikő, Nyitrai Tünde, Cynthia Lambert és Sipos Flóra

fotók: Tomor Enikő, Gémesi Jóka, Sothys Hungary

További képek a galériában!