Soproni egyetemi évei alatt sem szakadt el a Balatontól, Keszthelytől, nyaranta hallgató társait ismertette meg a vitorlázás nagyszerű sportjával.

Gyermekei születése után a víz szeretete még fontosabbá vált az életében, hisz mindkét gyermeke aktív sportolója lett a József Attila Sport Egyesületnek.

Attila önzetlensége, mind a klub életének szervezésében, mind pedig a klubnak otthont adó kikötő szépítésében, otthonosabbá tételében megnyilvánult. A mai formájában látható kikötő az Ő közreműködésével is jött létre.

Főként nyugdíjas éveiben vált elmaradhatatlan szereplőjévé a keszthelyi öböl versenyeinek, hol versenybíróként, hol versenyrendezőként.

Minden versenyen, melyen közreműködött, tisztségétől függetlenül, hallatlan odaadással dolgozott a verseny engedélyeinek beszerzésétől egészen a verseny utáni jelentések elkészítéséig. A hosszú évek alatt összeállított versenyrendezői eszköztára nélkülözhetetlen kellékei voltak a keszthelyi vízi eseményeknek.

Szenvedélye volt Keszthely, a Balaton, a vitorlázás, ez a baráti közösség. A víz nyugalma és a hit ereje átjárta egész lényét. Türelmével, a bajsza alatt megbúvó mosolyával, segítőkészségével, tenni akarásával rengeteg vitorlázó barátot szerzett élete során.

E verseny - (Évadnyitó Nagyhajós verseny Gyenesdiáson) előkészítését és lebonyolítását is Ő végezte, de a rajteljárást már nem tudta levezényelni.

Köszönjük Attila, amit Keszthelyért, a vitorlázásért, értünk tettél…..

Jó szelet....!