Szerintem nincs annál rosszabb, mint mikor egy hosszabb, több hajós túrán, valahol ott ragadtunk, mert valaki (valakik) megbetegedtek, mert olyat ettek, amit nem kellett volna. Legfőképpen az ilyen helyzetek elkerülésére, setét agyamban megfogant, hogy az efféle információkat jó volna valahol összegyűjteni és közhírré tenni.

Így aztán, a fent megjelölt időpontban, a www.sailing.hu kitűnő oldalán alapítottam (alapítottunk) egy fórumot, e cikk címével azonos néven.  

Meghatároztuk a kritériumokat:

  • A hirdetett időben nyitva legyen, és fogadjon vendégeket.

  • A kínált termék jó minőségű, friss, káros következmények nélkül elfogyasztható legyen.

  • Az ár – érték arány megfeleljen a hely színvonalának, profiljának.

  • Semmilyen formában ne károsítsák meg, ne „húzzák le”, vagy verjék át a vendéget.

  • A kiszolgálás és a környezet a helynek megfelelő, jellegétől elvárható legyen.

Mindösszesen ennyi. Ugyanis, hogy ott éppen mit árulnak, az már ízlés kérdése - de gustibus et coloribus non est disputandum, ahogy mondani szoktam -. Van, aki ezt szereti, más azt. Lényeg, hogy meg legyen elégedve, és arra a kérdésre, hogy ide legközelebb is betérne-e, egyértelmű IGEN legyen a válasza. A dolog pedig úgy működik, hogy ha valamelyik fórumtársunk felfigyel valamire, azt közzéteszi. Azután érkeznek a megerősítések, vagy cáfolatok. Ennek függvényében magam (vagy valamelyik barátom) is ellátogatok oda, és az élmény alapján megbeszélem a tulajdonossal, hogy eleget tud (akar) – e tenni az imént felsorolt követelményeknek. Egyezség esetén a vendéglátó (vagy egyéb) egység megkapja a szóban forgó címet, ami közzétételre kerül. És így ide nyugodtan be lehet térni, enni-inni… stb. Persze az idő múltával, negatív visszajelzés (jelzések) esetén a cím haladéktalanul visszavonásra kerül.

Nem ragozom, azóta rengeteg információ gyűlt itt össze, persze jócskán akad, ami idejemúlttá, aktualitását vesztetté, illetve okafogyottá vált. Lássuk tehát, hogy kik voltak (maradtak) a kalapban az idei szezon végére.

 

Balatonfűzfő:

Balatonalmádi:

 

Alsóörs:

Csopak:

 

Balatonfüred:

 

Tihany:

Balatonföldvár:

 

Balatonszemes:

  • Hal Álom halsütöde (büfésoron Kikötő u. 4.) (70) 589 6753

 

Balatonlelle:

 

Balatonboglár:

Fonyód:

Badacsony:

Révfülöp:

Ábrahámhegy:

Szigliget:

 

Keszthely:

Most tehát így állunk. Ezekre a helyekre mehetünk nyugodtan, nem ér minket kellemetlen meglepetés. Aztán jövőre meglátjuk. Még szezon előtt igyekszem minél több információt begyűjteni.

Jó szelet (tiszta vizet): Merlin!