A Kékszalag versenyutasítása az alábbiak szerint rendelkezik:

 

Tudomásunk szerint jelenleg semmilyen építési munka nem folyik a területen, mert azt a nyári szezon idején nem engedélyezik. Az lenne az észszerű megoldás, ha a munkaszünet idejére az oszlopokat is eltüntetnék. Ezt sajnos nem lehet, mert ebben az esetben a visszatelepítést új, hosszadalmas engedélyeztetési eljárás kellene, hogy megelőzze. A merev előírások újabb győzelme az értelem felett. Ha nekem emiatt szanaszét szakadna a vitorlázatom, kitörne az árbocom, azért megkérdezném miért nem lehet tisztán látható kardinális jelekkel elkeríteni a területet?

 

Évek óta szedi hajós áldozatait a tihanyi hajózási útvonalat leszűkítő kivilágítatlan felszín alatti halszaporító kőszórás. Felfoghatatlan, hogy milyen érdekek mentén települt, és miért nem lehet elbontani ezt a kelet felé folyamatosan növekvő értelmetlen zátonyt? Tényleg bármit el lehet követni a Balaton medrével, ha az a Hajósoknak szóló Hirdetményben megjelenik?

 

Nem tudom hányan olvassák az obligát hirdetményt, de azért a tóhasználók jelentős többségét alkotó szabadidős hajósok tájékoztatására talán nem a legmegfelelőbb felület.