A Raffica rigje kis szélben komoly hajtóerőnek bizonyult. Bár ideális szélviszonyok nem segítették a csapatot, heroikus küzdelmük a technikával beírta a hajót a balatoni legendák aranykönyvébe. Idén komoly, de kevésbé látványos változtatások történtek elsősorban a vízvonal alatti részeken, félő azonban, hogy mindez nem lesz elegendő ahhoz, hogy a Principessa által megjelenített kihívásnak megfeleljenek.

 

A Fehérszalagon a Lisa csúnyán lenyomott benneteket, nem is beszélve a Princsi hihetetlen tempójáról, már amíg képesek voltak a hajót versenyben tartani. Úgy tűnt, hogy a befutóra az eléggé „szárnyaszegett" Sopi hajó is rátok jött. Mi lesz a Kékszalagon?

Nincs para, a rendes vitorlázatunkat kissé megviselte a Rundum, ezért a tartalék cuccal nem is lehettünk tigrisek. A Principessa valóban feladta a leckét, nincs kizárva, hogy nekünk is lépnünk kell. A Raffica keretei rendelkezésünkre állnak, így könnyen integrálhatjuk azokat egy hosszított hajóba.

 

Forrás: raffica.hu
Forrás: raffica.hu

 

Meg tudjátok oldani, hogy a hatósági előírásoknak is megfeleljen a hajó?

Ezzel eddig sem volt gond. De ezen felül fel fogjuk szerelni a kétsoros korlátot is, hogy kifele is szabályosan lóghasson a legénység. Reméljük ez a kötelező tartozék az ellenfelek hajójáról sem fog hiányozni.

Kapcsolódó cikkeink:

Kékszalag 2011 - Jelszó: lándzsát szegezz!

Kékszalag kihívók: Soponyai Géza

Gerő András