Az elmúlt hétvége legnagyobb eseménye, hogy európa-bajnokot avatott a Dragon osztály. A balatonfüredi EB-n végül az orosz csapat győzött, de szép magyar siker is született! Balatonkenesén 18. alkalommal rendezték meg a Generali Biztosítási és Bankár Kupát – gyönyörű napsütésben, kellemes szélben. Az eseményről rengeteg mesés fotó is készült az égből!

A Spartacus VE már melegített a következő hétvégi Csoki Kupára: megrendezték a MET Kupát, pályaversenyt nagyhajók számára. Reggelente a szél mindkét nap megijesztette a mezőnyt egy kis leállással, de végül csodás nyugati szél alakult ki, végül sikerrel teljesítettek minden futamot.

Izgalmasra sikerült a 15 éves Bahart Regatta idei első, badacsonyi fordulója is. A verseny idén megújult, nem titkolt vágyuk, hogy a rendezés és a parti programok fejlesztésével szeretnék újjáépíteni a mezőnyt. Részletes beszámolójukat már csak ezért is érdemes elolvasni – a következő fordulón meg legyen ott az is, aki az elsőt kihagyta!

Sikerrel teljesítette az idei Keszthely-Kenese Szólót az összes induló, 22 hajó sikerrel teljesítette, ráadásul nagyszerű idővel, 12 órán belül! Segítségükre volt ebben a remek szél is, így az első és utolsó hajó között alig három óra különbség volt. A versenyt Nedbál Noel nyerte, második helyen végzett Varga Lajos.

Jelenleg is zajlik Marseilles-ben a Világkupa döntő, ahol a magyarok eddig tarolnak! A Gyapjas testvérek rögtön az első napon, kedden elkönyvelhették eddigi első világkupa-futamgyőzelmüket, majd a második nap végén már az első eredménylista-vezetésüket is! Szerdán Márinak sikerült egy futamgyőzelem, így ő összetettben jelenleg a harmadik helyen áll. Csak így tovább!!

Jön!

Mozgalmas hétvége elé nézünk ismét. Balatonföldvár például biztosan pezsegni fog: egyrészt itt rendezik az 51. Mihálkovics Kupát – hagyományos szemlélettel, de új rendezőséggel, fejlesztésekkel. Az egyik fejlesztés például a KWINDOO nyomkövetés bevezetése, amivel a hajók a LáriFári Alapítványt is támogathatják! Valamint itt lesz a Spartacus VE-ben a gyerekek kedvenc versenye, a Csoki Kupa is! A verseny különlegessége, hogy a támogatók mind az édességiparból érkeznek, ezért rengeteg mennyiségű édesség kerül kiosztásra, csokiszökőkút ontja magából a csokoládét és még sorolhatnánk… Persze ennek megfelelően gyerekből is sok lesz: csak Optimistből körülbelül 150-et várnak.

Nem csak vitorlázóknak, hanem a hajózás iránt érdeklődő közönségnek szól a siófoki Nemzeti Regatta. A versenyen 51 magyarországi település méri össze tudását a vitorláshajókon, de emellett gasztrobemutatók, kívánságműsor, hírességek is várják a látogatókat. Igazi két napos tóparti fesztivál lesz ez! Nem marad ki a hétvégi szórásból Füred vonzáskörzete sem, mivel folytatódik a One Design Trophy! Hétvégén rendezik meg a csopaki fordulót, a Kereked ODT-t

Bár még kicsit arrébb lesz, de nagyon izgalmas versenyről számolunk be most, amire ideje elkezdeni a felkészülést, ha érdeklődünk iránta. Idén először rendezik meg az Ezüst szalag regattát Balatonföldváron június 30-án, aminek különlegessége, hogy ez egy éjszaka zajló túraverseny lesz. Kiváló gyakorlási lehetőség a Kékszalagra, és nagyszerű próbatétel minden kalandot kereső vitorlázó számára.

Forrás, fotó: Magyar Vitorlás Szövetség, Spartacus VE, Generali Biztosítási és Bankár Kupa, Porthole

A Volvo Körkapcsolás rovatát a Volvo Autó Hungária támogatásával hozzuk el.