Ritka, hogy egy versenyen elő kell venni a naptejet és a neoprént, az UV-felsőt és a thermo sapkát is, a Velencei-tavi Vitorlás Héten viszont idén megesett ez a csoda. Vitézül küzdöttek és helyt álltak a Finnes és Laseres versenyzők!

Balatonmáriafürdőn egy feltörekvő utánpótlás osztálynak, az O’pen BIC-eknek és RS Feváknak rendeztek pályaversenyt. A BMVI Kupán pénteken nem is rendeztek végül futamot az erős szél miatt, szombaton a nagy szél ellenére sikerült futamokat rendezni, de vasárnapra csak egy jutott - majd leállt a szél.

Idén másodszor fut a nagy sikerű Nádas Kupa sorozat, ahol kezdő Optimistesek, 420-asok mérhetik össze tudásukat pályaversenyeken. A Telepi Pöffös fordulót hétvégén rendezte meg a Balatoni Yacht Club 1912, a remek szélben lezajló futamok mellett finom hamburger és hotdog vacsorával, tombolával, valamint rengeteg nyereménnyel a díjkiosztón.

A Bahart Regatta 3. és 4. fordulóját Balatonföldváron rendezték meg a hétvégén. Képek  és eredmények már elérhetők!

A Marina Fűzfő Kupa háziversenyről beszámolót  és videót is hoztunk:

Jelenleg is zajlik az Optimist EB a holland Hágában. Ezidáig nagyszerűen szerepelnek a magyarok: Tóth Attila megnyerte a 3. futamot, ezzel 5 futam után összetettben a 18. helyen áll. A lányoknál Fehér Boróka kétszer is a TOP10-ben futott be, egyszer 5., egyszer 8. lett – összetettben 6 futam után a 19. Hajrá, csak így tovább!!

Jön!

Időutazásra és remek versenyre készülhetnek a Subaru-Egis Kupa résztvevői, akik a hétvégén Csopakon állnak rajthoz a tervezett öt pályafutamon. Az MVM-ben rendezik meg a Laser Flottabajnokságot Balatonfüreden, míg Keszthelyen a 29erek számára lesz pályaverseny péntektől.

A hétvégén sok hajó várható éjszaka is a Balatonon: a Spartacus VE megrendezi az 1. Ezüst szalagot, a Vilati SE pedig a 38. Csillagtúrát, ahol 24 órán keresztül vitorláznak majd a versenyzők.

Emellett a TVSK Rizling Kupát rendez Ábrahámhegyen, egy túraversenyt nagyhajók számára, a Justita VSE pedig Megye Bajnokságot a Mályi-tavon. Szóval vitorlásversenyekből ezen a héten sem lesz hiány!

Forrás, fotók: Porthole, Hunsail.hu, Spartacus VE, Balatoni Yacht Club 1912

A Volvo Körkapcsolás híreit a Volvo Autó Hungária támogatja.