Címke: körkapcsolás

Volvo Körkapcsolás június 1-7.

A háromnapos Pünkösdi hétvége rengeteg vitorlázót csalt vízre. Legjelentősebb ezek közül a Pünkösdi Regatta 243 fős mezőnye volt, kik szombaton oda, majd hétfőn vissza szelték át a Balaton nyugati medencéjét. Emellett vízen voltak a kishajók Földváron, Kenesén pedig a Bankár és Biztosítási Kupát rendezték meg a hagyományokhoz híven. A legkisebb vitorlázók Csopakon vettek részt a Nádas Cup sorozat első futamán, a Szárcsa Kupán, ami nagyon jól sikerült!

Volvo Körkapcsolás Május 24-31.

A hétvégén már igazi nyárias meleg és nyárias – azaz változó irányú és erősségű – szél fogadta a vitorlázókat a vízen. Komoly versenyek zajlottak ezekben a körülményekben: a Dragon osztály már az Országos Bajnokságát rendezte, a D-One osztály világbajnokságát rendezte Balatonfüreden, Földváron és a Badacsonyban Yardstick hajók versenyeztek, Alsóörsön katamaránok futottak, a Mályi tavon pedig Dr. Molnár Adorján emlékére rendeztek versenyt. Eközben ifjú Lasereseink és OP-saink holland vizeken bizonyították rátermettségüket. Lássuk, mi történt a héten!

Volvo Körkapcsolás május 18-25.

Az elmúlt hétvégén viharos erejű szél tombolt a Balatonon, így sok vitorlázó nem merészkedett a vízre, elmaradt a Mihálkovics kupa is. Balatonföldváron a skiffesek, a Fertő tavon az Optimistesek és Finnesek küzdöttek a széllel. Eközben az ország keleti felében, Lillafüreden, a Hámori tavon a kezdő OP-sok élvezték a napsütést és a gyenge szelet.

Volvo Körkapcsolás Május 11-17.

Az elmúlt hétvégén végre hivatalosan is megnyílt a balatoni nagyhajós szezon az Évadnyitó T-Systems Nagydíj keretében, a Velencei-tavat pedig az utánpótlás versenyzők foglalták el. Orfűn véget ért a modellvitorlás világbajnokság és külföld felé tekintve drukkolhattunk Berecz Zsombornak a Finn és a Gyapjas testvéreknek a 470 Európa-bajnokságon.

Volvo Körkapcsolás, 2017. Május 4-10.

A múlt hétvége már-már főszezoni hangulatot idézett, annyi versenyen indulhattak mind a kis-, mind a nagyhajós vitorlázók. A keleti-medencét a Tolnay Kálmán László Emlékversennyel járhattuk be, a Kalózok és Finnesek Füred előtt mérkőztek meg, Kenesén pedig közel háromszázan versenyeztek a szezonnyitó One Desig Trophyn. A Velencei-tavon megtartották az évadnyitó versenyt, de a Balaton nyugati csücskében, Keszthelyen is elindult a versenyzés, a Szombati Sorozattal. Mindeközben az Orfűi-tavon egyre élesebb a küzdelem a modellvitorlás világbajnokságon!

Volvo Körkapcsolás 04. 27. – 05. 03.

A május elsejei hosszú hétvége tökéletes volt a vitorlázásra: napsütés is volt, több-kevesebb szél is, így a három napot kihasználva minden tervezett versenyt sikerült megrendezni.

Volvo Körkapcsolás 2017. 04. 19-26.

Akár kis-, akár nagyhajókról beszélünk, indul a hazai vitorlás szezon, így itt az ideje folytatni Körkapcsolás rovatunkat is. 2017-ben és 2018-ban a Volvo Autó Hungáriával partnerségben foglaljuk össze hétről hétre a vitorlás versenyekkel kapcsolatos híreket, beszámolókat, képeket és videókat. Az áprilistól október végéig tartó hazai vitorlás szezon idején megjelenő összefoglalókban áttekintjük a nagyobb hazai versenyek és a kis egyesületek eseményeit egyaránt, de hírt adunk a magyar vitorlázók külföldi szerepléseiről is.

Indul a szezon, indul a Volvo Körkapcsolás!

Akár kis-, akár nagyhajókról beszélünk, indul a hazai vitorlás szezon, így itt az ideje folytatni Körkapcsolás rovatunkat is. 2017-ben és 2018-ban a Volvo Autó Hungáriával partnerségben foglaljuk össze hétről hétre a vitorlás versenyekkel kapcsolatos híreket, beszámolókat, képeket és videókat.

Bravo Boats – Decathlon Körkapcsolás 2016. október 31. – november 13.

Ahogy az idei utolsó hivatalos, versenynaptárban jelzett nagyhajós verseny véget ért, a Körkapcsolás 2016-os kiadásaiból is ez az utolsó. Ebben nem csak az elmúlt két hét nagyobb regattáiról számolunk be, hanem azokról a mindenre elszánt fiatalokról is, akik egy- vagy kétszemélyes hajókban még vitorlás edzőtáborral töltötték őszi szünetüket.

Bravo Boats logo/Deca logo

Persze aki télen is szeretne vízre szállni, az megteheti: nem ő lesz az egyetlen kalandos lelkű vállalkozó – már téli regatta sorozaton is részt vehetünk, csak öltözzünk fel alaposan!

Bravo Boats – Decathlon Körkapcsolás október 17-23.

Egyre több vitorláshajó várja a parton szétszerelve, elpakolva téli álmát a kikötőkben, és hétről hétre egyre kevesebb versenyt rendeznek. A Yardstick flotta a hétvégén megrendezett utolsó előtti fordulója után még egy utolsó megmérettetésre készül november elején, és a modellvitorlázóknál is bajnokot kell még avatni. A világ túlfelén, Ausztráliában azért Mári még továbbra is nyeri a versenyeket – ha már mi magunk nem is szállunk vízre, jó tudni, hogy van olyan honfitársunk, akinek a hidegben is szurkolhatunk!

Bravo Boats – Decathlon Körkapcsolás október 10-16.

Lassan az október is végéhez közeledik, sok vitorláshajó már téli álomra hajtotta árbcát. Az elszántak azonban még vízen vannak, ki tengeren, ki modellvitorlásokkal a Fertő-tavon. Az idő őket igazolta, a hétvége napsütéses és szeles volt!

Bravo Boats – Decathlon Körkapcsolás október 3-9.

A múlt héten főleg a kishajós vitorlázókról szólt, mert a Fertő- és a Velencei-tavon is rendeztek versenyeket. Még épp időben, hiszen egyre hűl a levegő, és ezzel tavaink vize is.

Bravo Boats – Decathlon körkapcsolás 2016. Szeptember 26. - Október 2.

Október első hétvégéje még mindig remek, langyos idővel és kellemes, enyhe széllel várta a vitorlázókat. Volt, aki kemény, egykezes tókerülőt teljesített, akadtak, akik a Szüreti Regatta csodálatos útvonalán vitorláztak, több vitorlázó társunk pedig külföldi vizeken ért el szép eredményeket.

Bravo Boats – Decathlon Körkapcsolás

Igen, meglepő, de máris szeptember utolsó hetéhez érkeztünk. Meglepő, mert az idő pont olyan, mintha augusztus második felét élnénk: száraz, meleg, napsütéses. Szélből azonban nem jutott túl sok a múlt héten zajló bajnokságok versenyzőinek, de így is sikerült bajnokot avatni J24, Melges, Dragon, Finn és az utánpótlás osztályokban is!

Bravo Boats – Decathlon körkapcsolás 2016. Szeptember 12-18.

Szeptember második hetében sem szenvedtünk hiányt a versenyekben. Bár szél nem volt túl sok, azért sikerült jó pár futamot megrendezni, így bajnokot hirdettek az X-35 osztályban, és eldőlt az idei Félsziget-kerülő sorsa is. Megérkezett a héten a Raffica csapatának beszámolója is az olasz Centomiglián aratott győzelmükről, így nyárutóra, bajnokságra várva tökéletes olvasmány!

Bravo Boats – Decathlon Körkapcsolás 2016. Szeptember 5-11.

Elkezdődött a szeptember de a versenynaptár még mindig sűrű, sőt! Az igazi megmérettetések még csak most zajlanak. A hétvégén is nagy volt a forgalom a vizeken, a keleti medencében alig, a nyugatiban kicsit több szél kedveskedett a vitorlázóknak, mindenesetre szuper nyári hétvégénk volt. Nemzetközi versenyek sora és kivételes nemzetközi eredmény is szerepel a palettán - Finn Masters, Laser Europa Kupa versenyek és egy Hyéresből hazahozott Melges24 EB 6. Helyezés külön kiemelendő! Lezárult a J24 osztály Jet Travel – Quantum Sails Pénteki Tréning Sorozata, Keszthelyen egykezest szerveztek, Földváron pedig Star és Repülő Hollandi bajnokság volt porondon. Lássuk részleteiben az elmúlt hét eseményeit!

Bravo Boats - Decathlon Körkapcsolás augusztus 29. – szeptember 4.

Szeptember első hétvégéje verőfényes napsütéssel kényeztette a Balatonon pihenőket, bár a szél lehetett volna egy kicsit erősebb is, hogy a vitorlázók is maximálisan elégedettek legyenek. Azért a versenyeket sikerült megrendezni, lezajlott a Nagyhajós Bajnokság II. hete is, többek közt az összevont cirkálók közt is bajnokot avattak. Emellett a hétvégén tartották Balatonkenesén az ország legnagyobb vízi hajókiállítását, aminek során több rekord is megdőlt!

Bravo Boats – Decathlon Körkapcsolás – Augusztus 22-28.

Sikeres volt az országos bajnokságok első hete: bajnokot avattak több nagyhajós osztályban és Optimistben is, közben Vadnai Jonatán Splitben ismét Európa-bajnok lett. Jövőhéten jönnek a további Országos bajnokságok, és az ország legnagyobb vízi hajókiállítása, a 21. Balatoni Hajókiállítás is!

Bravo Boats - Decathlon körkapcsolás - augusztus 15-21.

Bár az elmúlt hétvégén az időjárás nem kedveskedett túl sok széllel a vitorlázóknak, mégis sikerült több versenyt megrendezni: az ötvenes cirkálók, bár csupán két futammal, de lebonyolították a flottabajnokságot, ahogy az RS Feva és a Pico országos bajnokság is sikerrel zárult, és a többtestű hajók is összemérhettek egymással a Lájer Admirális Emlékversenyen. Eközben zajlik az Optimist bajnokság, és a héten indul a Nagyhajós Országos Bajnokság is - használjuk ki mi is a nyár utolsó hétvégéjét, és üljünk fedélzetre!

Bravo Boats - Decathlon körkapcsolás - augusztus 8-14.

Az elmúlt héten a rioi Olimpia tartott minket lázban, ami fantasztikus eseményeket hozott. Emellett több verseny is zajlott az ideális vitorlázó időben a hétvégén, bizonyíthattak a legkisebbek is Optimistben, és a nagyhajósok is megküzdhettek a Tihany-körön vagy az ODT forduló Füred kupán. Azt is megnézzük, mit tartogat nekünk a következő, ünnepi hétvége!

2 3 4 5 6