Címke: kékszalag

Kékszalag időjárás

Mi érdekli legjobban az embereket két nappal a 46. Kékszalag vitorlásverseny előtt? Persze, hogy az időjárás!

Lesipuskás kerestetik!

Ne menjetek el tétlenül a Kékszalag látványos jelenetei mellett! Tessék megörökíteni mindazt a szépséget, izgalmat, a csapat örömét amiben a verseny során részetek lesz!

Kék és rózsaszín a szelek szárnyán

Ez nem az a szokványosan sokkoló rákos történet, amit már meg sem hallgatnak az emberek. Olvasd végig és Te is meglátod, hogy most nem mi kérünk, hanem mi adunk. Kiderül, hogy milyen erő rejlik egy bátor vitorlás szívében és az együttműködésben.

Nevezés, de hogyan?!

Volt szó annak a feltételeiről, hogy minek kell megfelelni, ha vitorlás versenyezni szeretnél. Most arról szeretnék írni, hogy ha a feltételek adottak, miként folyik a nevezés és az elindulás.

Versenyezni, de hogyan?!

Az utóbbi időben több olyan kérdés érkezett hozzánk, hogy mi a teendő, ha valaki versenyzésre adja a fejét. Itt próbáljuk összegyűjteni az információkat.

46. Kékszalag Audi Nagydíj sajtótájékoztató

Mintegy hatvan újságíró részvételével tartotta sajtótájékoztatóját a versenyt rendező Magyar Vitorlás Szövetség a balatonfüredi Vitorlás étteremben.

Az Év Honlapja 2010 - Minőségi Díj: KÉKSZALAG.HU

A 2010-es "Év Honlapja" pályázaton a kékszalag.hu -weboldal is részt vett. Ez olyan sikeresen tette, hogy megszerezte az Életmód és Sport kategória Minőségi díját, az alábbi értékeléssel:

Cikkpályázat: Emlékek. Szabályok. Szabályok???

A szezon végeztével jobb híján a nyári eseményeken elmélkedem. Az idei év legnagyobb élménye a Kékszalag volt. Igazi férfias „verseny a javából”.

Olvasói levél a Kékszalag kapcsán.

Kedves Szerkesztők és Sporttársak! Örülök, hogy előjött ez a téma - nyilván az aktualitása miatt - és a PORTHOLE felvállalta a sporttársak véleményeinek ütköztetését.

Nyílt lesz a Kékszalag, egyszer...

Vitassuk meg! A Kékszalag jövőjét meghatározó szövetségi döntés megosztotta a vitorlázó társadalmat. Bár szerkesztőségünk a mielőbbi teljes liberalizációt tartaná kívánatosnak, szeretnénk ha megjelenne a döntést támogató, vagy amellett érvelők véleménye is.

A Kékszalag a Birdie fedélzetéről

2010-ben sikeres versenyévadot zártunk: minden versenyünkön a dobogón végeztünk és megnyertük a Yardstick Trophyt. 2011-re valami nagyobb dobásra vágytunk: a Kékszalagot szerettük volna az osztályunkban megnyerni.

A Kékszalag Fesztivál működési keretrendszere

A Kékszalag éveken keresztül hagyományos tókerülő vitorlásversenyként gazdagította a vitorlázók eseménynaptárát. Az MVSZ keretein belül működő Média Bizottság évekkel ezelőtt azonban egy újabb ötlettel állt elő.

45. Kékszalag VIDEÓ

Ilyen volt a Kékszalag, ahogy mi láttuk.

Szalámihéjevő hal és más érdekességek a Kékszalagon

Nem, nem, kedves Olvasó nem bolondultam meg. De a mai fonnyadó világunkban a zöld szellem a Kékszalagot is elérte, és érdemes néhány gondolatot szentelni az ügyre.

Kékszalag-előkészületek - a rendezők oldaláról

A Zala-torokban katamaránt hegyeznek, a fűzfői öbölben liberákat. Naná, hogy a rendezők sem pihennek.

Kékszalag kihívók 1.

A 44. Kékszalag

A Kékszalag záróbuliján illik mindenkinek gratulálni. Nyilván ott van mind a 30 hajóosztály dobogósa, az abszolút lista győztesei, és a különdíjjal jutalmazottak. Ez alkotja a tömeg gerincét legalább 100 csapat családtagokkal szurkolókkal.

Kékszalag és Fesztivál beharangozó

Azt is mondhatnám, hogy a 2010-es rendezvények előkészületei már akkor elkezdődtek, amikor 2009 őszén szert tettem pár bringalámpára, elkerülendő a kerékpáros felügyeleteket ellátó közeggel kapcsolatos nézeteltéréseket...(fogvatartásom emlékére)

Kékszalag a tűzhelynél

Mindenki készül, fejben már elhagyta a kikötőt, érződik az izgalom és a szokásos bizsergés, ami a Kékszalaggal „jár”. A kikötőben nagy a nyüzsgés, az emberek jönnek-mennek, sietnek a dolgukra.

Kékszalag végeredmény, összefoglaló

Szombat reggel kilenc óráig – nem-hivatalos adatok szerint – 474 hajó teljesítette az idei Kékszalag távját. Mintegy száz hajó feladta a versenyt. A hivatalos eredménylistára még néhány órát várni kell, az utolsó óvási határidő szombat 12.00 óra.

4 5 6 7 8