Címke: kékszalag

Első Kékszalagom a Kishamison

Mindenki lázasan készülődik a rajtra és erre az embert próbáló megmérettetésre. A versenyzők hajót szerelnek és percenként megnézik, hogy milyen időt és szelet jósol a meterológia.

47. kékszalag – Invictus hajó beszámoló

Kékszalagra a tradicionálisnak tekinthető három edzésnappal, bekevert és lehűtött fröccsökkel (a legénységnek persze..) és az elmaradhatatlan, szenzációs és tápláló fasírtokkal készültünk. Megnézve az aktuális időjárás-jelentéseket, beérkezési időnket pénteken 17 és 18 óra közé tettem.

47. Kékszalag ÁRKÁD Nagydíj - VIDEÓ

A 47. Kékszalag úgy vonul majd be a történelembe, mint amin a hajók a leghosszabb időt töltötték a keleti medencében. 12 óra szélcsend után aztán megjött a szél, de szinte épp csak megmutatta magát. Három hajó videóit vágtuk össze nektek.

Kékszalag a Póstáson

Ez volt a Póstás harmadik Kékszalagja. Nyugodtan mondhatjuk hogy sikerült az első kettő tökéletes egyvelegét létrehozni.

Evezős hajóval a Kékszalagon!

Motor és vitorla nélkül, pusztán emberi erővel hajtott óceáni evezős hajóval, 42 óra evezéssel 221km-t megtéve, 5km/h átlagsebességgel teljesítette a Kékszalag útvonalát, evezve a Sámson nevű hajó. Bakos Andrással beszélgettem az útjukról.

Árkád-Kékszalag nem az a Kékszalag egy amatőr szemével

A minimálisnál is kisebb szél nekünk nagyon rosszul jött ki.

Pedig a hajónk, a KIKELET (Dolphin-28) rigjét a tavalyi előnytelen hajózási tapasztalataink után a tulajdonosok alaposan átépítették.

Kékszalag – ez egy igazán remek játék

Közel húsz óra a vízen, 198 megtett kilométer, 68 manőver, rajongók, páros verseny és sebességi megmérettetés, és ez mind-mind a 47. Kékszalag ÁRKÁD Nagydíj nevű játék keretein belül, a Black Jack fedélzetén. Az idei igazán szép, változatos és nagyon harcos tókerülő volt.

Az esély mindig fifty-fifty

A Kékszalag rendezése 2010-ben engedte be először a katamaránokat és az elmúlt 5 év alatt sikerült egy nemzetközi színvonalú flottát összerakni, sok lelkes megszállott és segítő partner jelentős ráfordításával.

Találd meg magad! 7000 megapixeles légi fotó a Kékszalagról

7000 megapixel felbontású zoomolható légi fotó a Balatonról a 47. Kékszalag ÁRKÁD Nagydíj mezőnyéről. Az is lehet, hogy rajta vagy, de a látvány mindentől függetlenül is gyönyörű.

Kékszalag egy 15-ös Jolle, a Csimbi fedélzetéről

Egy barátom azt kérdezte sikerült-e befutni? Hát ezt írtam neki:

Kedves naplóm! Már megint Kékszalag

Tavaly elhatároztam, hogy szép lassan kiszállok a nagyhajós versenyzésből. Hivatkozhatnék a kéményseprők kedvenc mondására: „ minden a korom miatt van...” , de nem teszem, mert valójában az a bajom, hogy képtelen voltam egy ütőképes csapatot összehozni, olyanokkal, akikkel a one design versenyeken ott lehettem volna a topon.

Interjú Pénzes Attilával a Kékszalag győztes Safram csapat magyar tagjával

A 47. Kékszalag ÁRKÁD Nagydíj fődíja nem maradt Magyarországon. A Kupát egy Ventilo M1-es katamaránnal versenyző svájci csapat vette át. Amikor egy külföldi csapat a Balatonra érkezik, jellemzően felkér egy hazai versenyzőt, hogy segítse a csapatot a verseny alatt. Szükség van erre, hiszen a Balaton különösen változékony széljárása és vízmélysége minden időjárási körülménynél eltérő stratégiát igényel.

47. Kékszalag ÁRKÁD Nagydíj eredmények

Az alábbiakban letölthetőek az eredménylisták

Véget ért a 47. Kékszalag ÁRKÁD Nagydíj

Szombat reggel 9 órakor véget ért a 47. Kékszalag ÁRKÁD Nagydíj. Európa legnagyobb tókerülő vitorlás versenyén idén 540 hajó állt rajthoz, amelyek közül 48 óra alatt 432 tudott érvényesen célba futni.

Tracker Service a nyomkövető

Indulsz a Kékszalagon és aggódik a család? Szeretnék látni az ismerősők, hogy merre jársz? A PHI Divizió Kft. ingyenes Tracker Service megoldása éppen ebben segít!

47. Kékszalag ÁRKÁD Nagydíj - Real Time

Folyamatosan követjük az eseményeket! Minden információ egy helyen, valós időben!

Kezdődik a visszaszámlálás 47. Kékszalag ÁRKÁD Nagydíj

Szerdán megkezdődött a visszaszámlálás a 47. Kékszalag ÁRKÁD Nagydíj rajtjához. A szervezők Európa leghosszabb és legnépesebb tókerülő vitorlásversenyére mintegy hatszáz résztvevőt várnak.

Vigyázz, kész? RAJT!

Hamarosan elrajtol a 47. Kékszalag ÁRKÁD Nagydíj. Évről évre próbáljuk a magunk nézőpontjából visszaadni a verseny történéseit, nem lesz ez másként most sem.

Kékszalagra készen!

Alapkérdések.

Kékszalag szempontjából csupán két csoportra oszthatjuk a vitorlázókat: részt vesz, vagy nem vesz részt.

Hogyan készüljünk a Kékszalagra? 10+1 tanács keveset versenyzőknek

Kékszalag a balatoni vitorlázók nagy erőpróbája, amelyen nemcsak a profi, sok vihart megért vitorlásversenyzők indulnak, hanem olyan csapatok is, amelyek évente csak egyszer, ezen a regattán, vagy legfeljebb néhány túraversenyen állnak rajthoz.

3 4 5 6 7