Címke: kékszalag

54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj: Siker a vízen és a parton

Összesen 516 hajó nevezett be a július 14-én csütörtök reggel Balatonfüredről induló, majd július 16-án szombaton reggel véget érő 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjra. A végeredmény szerint az induló hajók csaknem 90 százaléka ért be a szombati limitidő lejártáig, ami kiemelkedő arány és a Kékszalag-történelem egyik legjobbja.

"Mindenben volt részünk" - 456. helyen futott be a Prevento

Szombaton reggel 4 óra 42 perc 12 másodperckor befutott a célba a YS III/2 osztályú Prevento csapata. A nyomkövetés és a bójaátfutási adatokból az látszik, hogy nagy valószínűséggel ők az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj utolsó befutói. Az eredmény azonban csak a szombat 9.00 órás limitidő lejártával lesz végleges. A kormányossal, Erdélyi Dániel a verseny hivatalos oldalának, a kekszalag.hu-nak nyilatkozott.

Hans Spitzauer osztrák sportlegenda is vízre szállt az idei Kékszalagon

...Mint a Candidate nevű LAGO26 osztályú hajó taktikusa. Az abszolút 25. helyen, az egytestűek között a 12. helyen végzett a tókerülőn ez a meglehetősen kicsi, mindössze 26 lábas, piros színű hajó. A kormányossal, Dieter Schneiderrel ültem le beszélgetni, és néhány perc múlva meglepő részletek derültek ki a hajóról, a mögötte álló szellemi és gazdasági erőtérről – és arról a programról is, amelynek a nevét a hajó viseli.

A Kékszalag rekord szürke eminenciása

A vitorlás világban nemzetközi szinten és Magyarországon is sikeres, de rendkívül szerény hajótervező és hajóépítő zseni, a karbontechnológia alkalmazásának egyik legjobbja, Paulovits Dénes kezében lévő kápolnásnyéki Pauger Carbon Kft. építette és tervezte a Raiffeisen Fifty-Fifty néven futó - Józsa Márton kormányozta - hajót, amely az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon elsőként futott be és 36 másodperccel megdöntötte a 2014-ben elért 7 óra 13 perc 56 másodperces rekordját.

Határozott szélre van kilátás a nappali órákban - időjárás-előrejelzés a versenyre

A Magyar Vitorlás Szövetség partnereként az Országos Meteórológiai Szolgálat (OMSZ) - a korábbi évekhez hasonlóan - dedikált, rendszeresen frissített időjárás-előrejelzést készít az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjra.

Minden kékszalagos versenyzőnek: Változik a Rajteljárás!

A tervezetthez képest módosította a versenyrendeződség a július 14-én csütörtök reggel induló 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj rajteljárását.

A Kékszalag útvonalát is érintik az új meteorológiai mérőállomások

Balatonszemes, Szigliget, valamint Keszthely térségében kell figyelnie az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj mezőnyének, ugyanis ezeken a helyszíneken találhatóak az idén márciusban telepített mérőállomások.

Lezajlott az idei 15. Kékpántlika - Egis Nagydíj

Vasárnap a gyerekek, fiatalok kapták a főszerepet a Balatonfüred előtti vízterületen: itt rendezte meg a Magyar Vitorlás Szövetség a 15. Kékpántlika - EGIS Nagydíjat. Öt hajóosztályban (Nacra 15., RS Feva, Optimist, 29er, 420) mérték össze tudásukat kedvező, a szombati bő 20 csomós szélnél valamivel gyengébb szélben - szép számú közönség előtt

Családi nap a Balatonon Kékpántlikával

Július 10-én vasárnap rendezik a Balatonfüreden a fiatalok "kékszalagját", a 15. Kékpántlika EGIS Nagydíjat, amelyen a fiatal vitorlázók mérik össze erejüket a balatonfüredi part közelében lévő vízterületen.

Vitorlás szemmel: Ilyen jó felkészülésünk még nem volt, Podcast Váradi Szabó Jánossal

A Magyar Vitorlás Szövetség podcastsorozattal készült az idén az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjra, a különböző epizódokban a végső győzelemre legesélyesebb katamaránok képvelői szólalnak meg. Ezúttal Váradi Szabó János, a Nanushka Forestay kormányosa beszél többek között a versenyre való felkészülésről, az edzésekről.

A fiatalokkal nyit az idei Kékszalag fesztivál - Egész napos lesz a Kékpántlika

Az idei esztendőben hagyományteremtő módon a fiatalok nyitják meg az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjhoz kapcsolódó Kékszalag Fesztivált Balatonfüreden. A Jövő bajnokai lesznek ugyanis a főszereplők a legnagyobb és legnépszerűbb európai tókerülő rajtját megelőző vasárnap. Miközben az ifjú sportolók a balatonfüredi nagymóló előtti vízterületen mérik össze tudásukat, a parton minden a vitorlázásról, azon belül is az utánpótlásról szól majd. A szervező Magyar Vitorlás Szövetség ezen a napon nem csupán a versenyzők barátait, családtagjait, edzőit és hozzátartozóit kívánja megszólítani, hanem a vitorlázás a vitorlás táborok, és az élsport iránt érdeklődő fiatalokat és szüleiket.

Hogyan legyen tényleg jó élmény? - Bagyó Sándor, a Vízimentők vezetője ad tanácsot a versenyzőknek

„Legyen mindenkinek jó élmény a Kékszalag és ne történjen baj! Vigyázzatok magatokra!”- üzente Bagyó Sándor a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának vezetője az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjra nevező csapatoknak.

Minden, amit a nyomkövetésről tudni kell: Gyorsabb és pontosabb lesz az Airmoniq rendszere

Az újabb fejlesztéseknek köszönhetően még pontosabb lesz a rendszer. A legfontosabb újítás, hogy másodperces adatsűrűséggel (frissítéssel) működik majd a nyomkövetés. Másrészt minden fordulóhoz (Balatonkenese, Siófok, Keszthely) jeladót telepít az Airmoniq. Ezeknek köszönhetően a korábbi éveknél is gyorsabban "közvetíti" a versenyt az alkalmazás.

Kékszalag: A legfontosabb dokumentumok egy helyen

A legfontosabb dokumentumok egy helyen

Mikor és hogyan lehet nevezni a Fehér Szalagra, a Kékpántlikára és a Kékszalagra?

Nagyüzem lesz július második és harmadik hetében a Balatonon, ekkor kerül sor a Magyar Vitorlás Szövetség három versenyére, amelyeket számos parti program kísér. Valamennyi eseményre mindenkit szeretettel várnak a szervezők. Most pedig kiderül, melyik versenyre mikor és hogyan lehet nevezni.

Megújul a Kékszalag trófeája

A Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. ebben az évben megújította az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj fődíját!

Több száz fával lesz gazdagabb a természet a Kékszalagnak köszönhetően

Bár a vitorlázás a környezetbarát sportok közé sorolható, hiszen mindig megújuló szélenergia hajtja, a sportág és a Balaton ünnepeként ismert Kékszalag pedig a tradíciók ápolása mellett az innovációkról szól.

Innováció, tradíció, fenntarthatóság - ilyen lesz az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj

2022. július 14-én, 9.00 órakor rajtol el az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj. Európa legnagyobb és legnépszerűbb tókerülő versenyén minden eddiginél több résztvevőre számít a Magyar Vitorlás Szövetség. A Regatta az idei esztendőben is több napos vitorlás ünnep lesz, a verseny ideje alatt kiállítókkal, parti programokkal, és óriás kivetítővel várják az érdeklődőket Balatonfüreden.

Rajzold meg te is a fenntartható Balatonodat!

2022. július 14-én rajtol az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj, Európa leghosszabb tókerülő vitorlásversenye. ⛵️⛵️A Balaton ünnepén az idei évben a fenntarthatóság kapta a fő szerepet.

Kékszalagot télen? Nooooormális?

Előzmények: Lelkes vitorlázók - Czégai Péter, Domonkos Gábor, Szabó Zoltán és Török László - kieszelték, hogy az unalmas, eseménytelen, hideg téli estén, a kandallóban ropogó tűz merengve nézése helyett, inkább vitorlázni kéne menni. Ha már mindenki úgyis fejből tudja a legnépesebb vitorlás verseny, a Kékszalag útvonalát, akkor mi bajuk lehet, ha végigmennek rajta télvíz idején.

1 2 3 4 5