Címke: kékszalag

Minden, amit a nyomkövetésről tudni kell: Gyorsabb és pontosabb lesz az Airmoniq rendszere

Az újabb fejlesztéseknek köszönhetően még pontosabb lesz a rendszer. A legfontosabb újítás, hogy másodperces adatsűrűséggel (frissítéssel) működik majd a nyomkövetés. Másrészt minden fordulóhoz (Balatonkenese, Siófok, Keszthely) jeladót telepít az Airmoniq. Ezeknek köszönhetően a korábbi éveknél is gyorsabban "közvetíti" a versenyt az alkalmazás.

Kékszalag: A legfontosabb dokumentumok egy helyen

A legfontosabb dokumentumok egy helyen

Mikor és hogyan lehet nevezni a Fehér Szalagra, a Kékpántlikára és a Kékszalagra?

Nagyüzem lesz július második és harmadik hetében a Balatonon, ekkor kerül sor a Magyar Vitorlás Szövetség három versenyére, amelyeket számos parti program kísér. Valamennyi eseményre mindenkit szeretettel várnak a szervezők. Most pedig kiderül, melyik versenyre mikor és hogyan lehet nevezni.

Megújul a Kékszalag trófeája

A Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. ebben az évben megújította az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj fődíját!

Több száz fával lesz gazdagabb a természet a Kékszalagnak köszönhetően

Bár a vitorlázás a környezetbarát sportok közé sorolható, hiszen mindig megújuló szélenergia hajtja, a sportág és a Balaton ünnepeként ismert Kékszalag pedig a tradíciók ápolása mellett az innovációkról szól.

Innováció, tradíció, fenntarthatóság - ilyen lesz az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj

2022. július 14-én, 9.00 órakor rajtol el az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj. Európa legnagyobb és legnépszerűbb tókerülő versenyén minden eddiginél több résztvevőre számít a Magyar Vitorlás Szövetség. A Regatta az idei esztendőben is több napos vitorlás ünnep lesz, a verseny ideje alatt kiállítókkal, parti programokkal, és óriás kivetítővel várják az érdeklődőket Balatonfüreden.

Rajzold meg te is a fenntartható Balatonodat!

2022. július 14-én rajtol az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj, Európa leghosszabb tókerülő vitorlásversenye. ⛵️⛵️A Balaton ünnepén az idei évben a fenntarthatóság kapta a fő szerepet.

Kékszalagot télen? Nooooormális?

Előzmények: Lelkes vitorlázók - Czégai Péter, Domonkos Gábor, Szabó Zoltán és Török László - kieszelték, hogy az unalmas, eseménytelen, hideg téli estén, a kandallóban ropogó tűz merengve nézése helyett, inkább vitorlázni kéne menni. Ha már mindenki úgyis fejből tudja a legnépesebb vitorlás verseny, a Kékszalag útvonalát, akkor mi bajuk lehet, ha végigmennek rajta télvíz idején.

Újból benépesül a Balaton

Ahogy az mindenhol, így a Balatonon és a vitorlázásban is rendkívüli helyzetet okozott a lassan már két éve tartó koronavírus-járvány. Még mindig bizonytalanságot okoz a pandémia, de már 2021-ben is történt előrelépés, talán az idei év még jobban alakul, azaz lassacskán vissza lehet térni a járvány előtti megszokott menetrendhez.

Elkészült az MVSZ 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj összefoglaló filmje

Eufórikus a hangulat sportágunkban, hiszen Berecz Zsombor fantasztikus teljesítményt nyújtva ezüstérmes lett az olimpián, megszerezve a magyar vitorlássport legfényesebben csillogó ötkarikás érmét, de büszkék vagyunk Érdi Mária 13. és Vadnai Benjamin 18. helyezésére is.

Kékszalag a versenyek versenye?

Jártatok már Kékszalag díjkiosztón? Hát az nem semmi! Folyamatosan érkeznek a színpadi dobogóra különféle csapatok, van, hogy tizenvalahányan, van, hogy csak hárman. Aztán olyan is van, hogy egy egy csapat kétszer háromszor is megjelenik. Azt hittem értem a rendszert, de végül is feladtam. Az tuti, hogy aki ott van a Gyógy téri ünnepen az vagy kap valamit, vagy hozzátartozója valakinek, aki kap valamit.

Összefoglaló film az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjról

Ez az első összefoglaló film az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjról. Köszönet érte az M4 Sportnak. Ilyenek voltak a közvetítés legszebb, legfontosabb és legérdekesebb pillanatai.

A kitartás diadala - újabb megható zárás a Kékszalagon

A Szelíd és az RSM csapata a füredi célban: ezúttal is megható pillanatokkal zárult az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj.

A Kékszalagon innen és túl is van élet

Tudjuk, hogy mindjárt kezdetét veszi a „Kékszalag-világbajnokság”. Tudjuk, hogy a visszaszámlálás már megkezdődött. Tudtuk már 1 évvel ezelőtt, hogy egy év múlva lesz és egy hónappal ezelőtt is, hogy egy hónap múlva lesz.

Vegyes csapatokkal a Kékszalagon

Két ismert zászlóhajóval népszerűsíti a női vitorlázókat és a vegyes csapatokat a Women On Water Hungary (WOW) a július 22-én Balatonfüredről rajtoló 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon. Az egyik legismertebb balatoni cirkáló, a 75-ös cirkáló Sirocco és a Soponyai Géza építette Nautic 44 CR típusú vitorlás, az Avatar egyaránt nőkkel a fedélzeten vág neki Európa legrégebbi és leghosszabb tókerülő versenyének. A szervezet arra bíztatja a versenyen résztvevő vegyes csapatokat, hogy tűzzék ki a WOW magenta zászlóját a hajójukra, ha nőkkel/lányokkal együtt, vegyes csapatokban, vagy tisztán női csapatokkal indulnak el a tókerülőn.

A tavalyi Kékszalag utolsó befutójának a története

Az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj utolsónak befutott hajója 8:56:26 órakor, azaz körülbelül három és fél perccel a szombat reggel 9 órai limitidő előtt, a Yardstick II. csoportban értékelt Libra nevű hajó volt. A kormányossal, Simon Zoltánnal (Zamárdi Vitorlás Egylet) beszélgettem, egyebek közt arról, hogy Kékszalagot nyerni nehéz, de utolsó érvényes befutónak lenni sem könnyű...

Ilyen lesz az idei Kékszalag: Interjú a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkárával

Számos újdonsággal készül a szervező Magyar Vitorlás Szövetség az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjra, valamint az azt körülvevő fesztiválra. Európa legnagyobb tókerülő versenyének ünnepe a vitorlázók körében főpróbának nevezett Fehér Szalaggal indul, ugyanis a tervek szerint a szombati verseny rajtja előtt látványosan felvonulnak a balatonfüredi móló előtt az eddigi Kékszalag-győztes hajók. Az 53. Kékszalag rajtját megelőző délutánon pedig e-sailing magyar bajnokságra kerül sor a Vitorlás téren. A Fesztivál ideje alatt megjelennek a modellvitorlások is, valamint idén a Kékszalag másnapján a tervek szerint ismét megrendezik a nagy sikerű katamarán gyorsasági versenyt is Audi Speed Challenge elnevezéssel. Minderről beszélgettünk Holczhauser Andrással, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkárával.

A Kékszalag eddigi győztesei előtt tiszteleg a Fehér Szalag mezőnye

Különleges pillanata lesz az idei Fehér Szalag GeneralCom Nagydíjnak, hogy a Magyar Vitorlás Szövetség szervezésében a verseny első figyelmeztető jelzése előtti pillanatokban – egy erre a célra kijelölt területen - felsorakoznak majd a Kékszalag eddigi győztes hajói.

Kérés a Magyar Vitorlás Szövetségtől

A Magyar Vitorlás Szövetség hosszú távú együttműködésre lépett a vitorlázóknak teljesítményanalitikai megoldásokat nyújtó és a szövetségnek okostelefonos nyomkövetési rendszert biztosító Airmoniq nevű céggel.

Idén újra teljes lesz a Kékszalag programja

Interjú Gerendy Zoltánnal, az MVSZ elnökével

1 2 3 4 5