Címke: körkapcsolás

Volvo Körkapcsolás 08. 22-29.

Szelesre sikerült a legutóbbi hétvége: a betörő hidegfront elfújta a vasárnapi futamokat szinte minden versenyen. Szerencsére a múlt hét fő eseménye, a Nagyhajós Bajnokság így is bőven érvényes lett!

Volvo Körkapcsolás 08. 15-22.

Az elmúlt hosszú hétvége rengeteg okot adott arra, hogy vízen legyünk, a következő pedig még többet fog. Következik a nyár utolsó hétvégéje, és indulnak a nagyhajós bajnokságok is. Most mindezeket összefoglaljuk!

Volvo Körkapcsolás 08. 08-15.

Sporttörténelmet írt Berecz Zsombor a héten, amikor megnyerte az aarhusi vitorlás világbajnokságot Finn osztályban – ezzel amúgy a tokiói kvótát is megszerezte. Emellett más nemzetközi sikereknek is örülhetünk, ahogy itthon is voltak remek versenyek.

Volvo Körkapcsolás július 31. – augusztus 8.

Változatos versenyeké az auguszus: minden hétre jut egy kis- és nagyhajós verseny, az utánpótlás sem unatkozik, és indul a bajnokságok időszaka. Ráadásul most zajlik az aarhusi kvalifikációs világbajnokság is, így el vagyunk látva minden jóval, akár a fedélzeten, akár otthon a fotelből élvezzük a vitorlássportot!

Volvo Körkapcsolás – Kékszalag Edition

Az elmúlt hét a Kékszalag fesztivál jegyében telt. Ennek keretében követték egymást kis- és nagyhajós versenyek, valamint számos egyéb vízi és part rendezvény. Emellett persze történtek dolgok a Kékszalagon kívül is, ezekre is kitérünk eheti Körkapcsolásunkban.

Volvo Körkapcsolás július 11-18.

Remek héten vagyunk túl, és egy még jobb áll előttünk: közeleg a Kékszalag-fesztivál, ami egész évben lázban tartja a nagyhajós vitorlázókat. De erről majd a következő Körkapcsolásban, addig is nézzük, mi volt és mi lesz a héten!

Volvo Körkapcsolás – június 27.-július 4.

Ismét erősszeles hétvégén vagyunk túl, ráadásul nem csak nappal, de éjszaka is több versenyen küzdhettek a vitorlázók az elemekkel. Lássuk, mit hozott az elmúlt hét, és mi vár ránk ezen a héten!

Volvo Körkapcsolás június 20-27.

Szélből kijutott az elmúlt hétvégén a vitorlázóknak: kis- és nagyhajók vitorláztak a Balatonon és a Velencei-tavon igazi októberi körülmények közepette. Sportélményből nem volt hiány!

Volvo Körkapcsolás – június 13-20.

A hétvégén remek szél fújt az egész országban, ezt bizonyítja, hogy a Balaton mellett Orfűn és a Hámori-tavon is sikeres versenyeket rendeztek meg kis- és nagyhajóknak egyaránt.

Volvo Körkapcsolás június 6-13.

Kiszámíthatatlan időjárásunk volt ezen a hétvégén! Bár erős viharokat vártunk szombaton a Balatonra, végül ezek csak hellyel-közzel érkeztek meg – utánuk pedig csak a szélcsend maradt. Ezért talán kevesebben szálltak vízre, mint tervezték, de még így is több nagyszerű versenyt sikerült megrendezni.

Volvo Körkapcsolás – május 30-június 6.

Csupa remek verseny áll mögöttünk és előttünk is! Ha azt hittük, az illusztris Dragon EB után jön egy kis pihenő, tévedtünk: Balatonföldváron rögtön két nagy verseny vár ránk a hétvégén, ráadásul a Nemzeti Regatta is most jön Siófokon!

Volvo Körkapcsolás május 23-30.

Főleg a nagyhajós versenyzőknek kedvez a két hét: a Balatonnál több helyen is volt és lesz versenyük. Szakági regatták, szólóvitorlázás és más versenyek, valamint egy jó hírünk is van külföldről!

Volvo Körkapcsolás május 16-23.

Pörög a versenyszezon, egymást érik a nagyhajós, kishajós, ifjúsági versenyek. Egyesek már Országos Bajnokságot rendeznek, és egy újabb világverseny közeleg a Balatonon!

Volvo Körkapcsolás 05. 09-16.

Hivatalosan is elkezdődött a hétvégén a balatoni versenyszezon. Kicsiknek és nagyoknak is kijutott az Évadnyitóból, míg Optimisteseink legjobbjai és a Laseresek külföldi vizeken küzdöttek egymással és a széllel.

Volvo Körkapcsolás május 2-9.

Bár a hivatalos Évadnyitót és a Balaton koszorúzását a következő hétvégén rendezik, azért a versenyszezon már elindult kis- és nagyhajóknak is a hazai vizeken.

Volvo Körkapcsolás – Április

Hivatalosan elindult a balatoni vitorlásszezon, zajlik a tavaszi készülődés a kikötőkben, egyre több hajó kerül vízre. Sokan edzenek, túráznak már itthon, azonban a versenyszezon még várat magára. Addig is a magyar vitorlázók külföldi vizeken kerestek új kihívásokat!

Volvo Körkapcsolás – március

Mozgalmas volt a március, szinte hihetetlen, hogy ilyen gyorsan el is telt! Bár itthon is rendeztek már másfél versenyt, versenyvitorlázóink még inkább külföldön csillogtathatták meg tudásukat: Érdi Mári Ausztráliában, Sabján Annamária női csapatával és a Vadnai testvérek Horvátországban, az FGF Sailing Team és a Gyapjas testvérek Olaszországban, az Optimistesek pedig Koperban értek el remek eredményeket.

Volvo Körkapcsolás – Február

A február kétségtelenül az utánpótlásról szólt: a szparis 29er flotta El Balís-ban mérettetett meg, az Optimistesek Palamósban versenyeztek. Emellett kifaggattunk több klubot is arról, hogyan fejlesztik a fiatalokat a téli időszakban, valamint az MVSz-től is megérkeztek a legújabb hírek utánpótlás-támogatás témában. Emellett örömmel írunk a legfrissebb hazai vitorlás eseményekről is, hiszen ez azt jelenti, hogy elindult a téli vitorlázás!

Volvo Körkapcsolás – január

Véget ért az új év első hónapja és bár a klasszikus hazai szezon még várat magára, versenyzőink ez idő alatt sem pihennek: az Optimistesek Nápolyban versenyeztek, olimpiai kvótára törekvő vitorlázóink a Miami World Cup-on mérettettek meg. Nemzetközi téren pótoljuk lemaradásunkat és idecsempészünk egy szeletet a forró ausztrál nyárból.

Volvo Körkapcsolás – december

Örömteli december végén azzal szembesülni, hogy hiába ért véget a hazai szezon, mégis rengeteg magyar vitorlázóra lehetünk büszkék: Mikulás kupák és Christmas Race váltotta egymást, a kettő közt egy kínai ifi világbajnoksággal. Nemzetközi téren sem telt eseménytelenül az év utolsó hónapja: új szóló Földkerülő rekord született, megvan az Extreme Sailing Series bajnoka és karácsony második napján elrajtolt a Rolex Sydney Hobart is!

1 2 3 4 5